Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ- ΚΕΣ


Ιστορική Αναδρομή

Η σημερινή περιοχή που σήμερα βρίσκεται το κράτος των Σκοπίων, πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ονομαζόταν: «Η Περιφέρεια του Βαρδάρη». Μετά τη λήξη του πολέμου, ο κομμουνιστής ηγέτης της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, ονόμασε την περιοχή αυτή Σλαβομακεδονία, ούτως ώστε με τις μυστικές συμφωνίες που είχε τότε με το Κ.Κ.Ε., να ενώσει κάτω από τον έλεγχο του όλη την περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας.
Μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του 90’, το νέο κράτος που δημιουργήθηκε προσπάθησε να κλέψει την ιστορία και να αναγνωριστεί με το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Η προσπάθεια τους αυτή στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο έντονη. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούν κάποια επιχειρήματα που θα καταρρίψουμε παρακάτω.
Μύθοι και Πραγματικότητες

Σκοπιανός μύθος 1: Η Αρχαία Μακεδονία ήταν μια μεγάλη χώρα ανεξάρτητη προς τον υπόλοιπο ελληνικό κορμό…
Στην πραγματικότητα όμως είναι ότι όλοι οι ανατολικοί λαοί κατά την αρχαιότητα αναγνώριζαν την ελληνικότητα τωνΜακεδόνων, καθώς και τον Μέγα Αλέξανδρο ως τον Μεγάλο Έλληνα Βασιλιά.. Αυτό αναφέρεται από όλους τους μεγάλουςιστορικούς της εποχής, ακόμα και από τον προφήτη Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη.
Σκοπιανός μύθος 2: Οι “Σλαβομακεδόνες” δεν είναι μόνο απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων αλλά απόγονοι αρχαίωνΜακεδόνων που ήσαν ήδη Σλαβόφωνοι από την Αρχαιότητα...
Στην πραγματικότητα όμως οι σλαβικές γλώσσες εμφανίστηκαν πολλούς αιώνες μετά τη Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Ακόμη τα κείμενα που διασώζονται μέχρι τις μέρες μας είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.
Σκοπιανός μύθος 3: Οι “Σλαβομακεδόνες” είναι οι πραγματικοί απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων…
Στην πραγματικότητα όμως έρευνα DNA που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο της Μαδρίτης Complutense αποδεικνύει τηνΕλληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων και τον συσχετισμό τους με τους σημερινούς Έλληνες.

Όπως είδαμε και παραπάνω, τα επιχειρήματα των Σκοπιανών σε έναν απλό γνώστη της ιστορίας προκαλούν γέλιο. Παρ'όλααυτά η ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στο θέμα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να αλωνίζουν και να προωθούν τααιτήματα τους άνετα.
Η Ελλάδα ενώ θα μπορούσε με απλά βήματα να ελέγξει το θέμα διασφαλίζοντας τα αυτονόητα φαίνεται αδυνατεί.
Βήμα 1: Να παρουσιάσει σε όλο τον κόσμο όλα τα κείμενα και όλα τα μνημεία που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Βήμα 2: Να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Βήμα 3: Να ασκήσει οικονομικό εμπάργκο στα Σκόπια.
Βήμα 4: Οι Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν και στην ουσία συντηρούν την οικονομία των Σκοπίων να αποσύρουν τιςεταιρίες τους από την χώρα αυτή.
Αντί αυτών η Ελληνική Κυβέρνηση σήμερα συζητά τη λύση ονόματος που να φέρει τη λέξη Μακεδονία ξεχνώντας την πλούσιαιστορία της Μακεδονίας μας.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να μην επιδείξει καμία ανοχή στις προκλήσεις των Σκοπιανών και να απαντήσει σκληρά γιατί:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
ΚΥΠΡΟΣ-ΘΡΑΚΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...