Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΣΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ..


Με μεγάλη λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή 2 Μαρτίου η μνήμη του υπαρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Αυξεντίου.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον τόπο της θυσίας του ήρωος θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.
Το μνημόσυνο τελέστηκε στην Ιερά Μονή του Μαχαιρά και στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση της θυσίας στο χώρο που χρησιμοποίησε ως κρησφύγετο ο Αυξεντίου.
Η αναπαράσταση έγινε από τμήματα της Εθνικής Φρουράς με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο που άφησε άφωνους τους παρευρισκομένους.
Η αφωνία αυτή βέβαια διακόπηκε όταν ο κόσμος προσγειώθηκε στην θλιβερή πραγματικότητα του σήμερα , βλέποντας τον καινούργιο πρόεδρο της Δημοκρατίας , κομμουνιστή Χριστόφια να καταθέτει στεφάνι προς τιμήν του Αυξεντίου.
Η πράξη αυτή εξόργισε το πλήθος που ξέσπασε σε αποδοκιμασίες μη αντέχοντας την υποκρισία αυτή.
Να υπενθυμίσουμε ότι την εποχή της Ε.Ο.Κ.Α. το ΑΚΕΛ δρούσε διασπαστικά καταγγέλοντας τους αγωνιστές στις τότε κατοχικές βρετανικές αρχές .
Σε δηλώσεις του ο Χριστόφιας - σε ρόλο εθνάρχη πλέον - δήλωσε πως « θέλει τον λαό του ενωμένο και ότι καταδικάζει τέτοιες πρακτικές . Αν ζούσε ο ο Γρηγόρης Αυξεντίου – είπε – θα εργαζόταν γιά την ενότητα του λαού και του τόπου . »
Επίσης θα δεχόταν –προσθέτουμε εμείς – το σχέδιο Ανάν και γιατί όχι να μην αγόραζε και ένα κουπόνι ενίσχυσης του ΑΚΕΛ για να ενώσει τον κυπριακό λαό!!

Τις αποδοκιμασίες σε βάρος , του ..φωτισμένου ηγέτη καταδίκασε και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. κ. Κολοκασίδης .
Τα κυπριακά ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τους συνήθεις χαρακτηρισμούς , μιλώντας είτε για οργανωμένα σύνολα νεαρών είτε για τους συνήθεις υπόπτους δηλαδή την νεολαία της Ε.Φ.Ε.Ν.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο δίαυλος του « Σίγμα» ,ανήκει στον ίδιο όμιλο με την εφημερίδα « Σημερινή » που αποκάλεσε τους παρευρισκομένους τραμπούκους !! Αποδεικνύοντας έτσι τις φήμες που θέλουν τον συγκεκριμένο όμιλο να έχει περάσει στο στρατόπεδο του Χριστόφια . Είναι γλυκιά η εξουσία!
Τι έκαναν όμως οι νεαροί της Εθνικής Φωνής Ελληνόψυχων Νέων και χαρακτηρίστηκαν από το «Σίγμα » ώς τραμπούκοι ; Μα φώναζαν τα συνθήματα
«Ελλάς Κύπρος Ένωσις », « Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί , η Κύπρος είναι Ελληνική »και γιουχά΄ι΄σαν τον λατρευτόν πρόεδρο Χριστόφια.
Τον οποίον φαίνεται πρέπει μόνο να τον εξυμνούμε,
τώρα που έγινε πρόεδρος , όπως ακριβώς κάνει το « Σίγμα » .
Τελειώνοντας να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογους χαρακτηρισμούς για τους αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. χρησιμοποιούσαν οι βρετανικές κατοχικές δυνάμεις και τα ελεγχόμενα τότε από αυτούς ΜΜΕ .



1 σχόλιο:

margasv είπε...

Γεια σας συνέλληνες!

Είμαι ελλαδίτης κι έχω ένα όραμα, να δω την Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο, την Ανατολική Θράκη, την Βόρεια Μακεδονία προσαρτημένες στην μητέρα Ελλάδα. Θέλω την πατρίδα μου ενωμένη!

ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ!

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...