Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Στις 21/3 στην οικία του Μά΄ι΄κλ Μόλερ (ειδικού αντιπροσώπου Γ.Γ.Η.Ε) πλησίον του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας είχαν συνάντηση ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας με τον κ. Ταλάτ.
Συζητήθηκε το θέμα των ομάδων εργασίας και τεχνικών επιτροπών . Ορίστηκε χρονικό περιθώριο τριών μηνών και μετά ανασκόπηση του έργου των τεχνικών επιτροπών. Ανακοινώθηκε το άνοιγμα της οδού Λήδρας μόλις είναι τεχνικά δυνατό και τονίστηκε ότι κατά τη διέλευση πολιτών από και προς τα κατεχόμενα οι πολίτες δεν θα έρχονται σε επαφή με στρατιώτες . Το οδόφραγμα του Λιμνήτη παραμένει στη ατζέντα ως θέμα συζήτησης των τεχνικών επιτροπών στις μετέπειτα συναντήσεις .Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας και ο κ. Ταλάτ συναντήθηκαν ως ηγέτες των δυο κοινοτήτων.
Ξεκάθαρη αναφορά δεν έγινε στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου και αποφεύχθηκε συζήτηση του σχεδίου Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση κάτι που ο κ. Ταλάτ στήριζε επίσημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προ ολίγων ημερών . Επίσης λέχτηκε πως είναι νωρίς για να ξέρουμε την οιαδήποτε μορφή λύσης .
Ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε σε κυπριακό λαό κάτι που έγινε αποδεκτό από τον Ταλάτ . Αμηχανία προκαλούν τα λεγόμενα του πρόεδρου της κυπριακής δημοκρατίας για παλιούς φίλους που δεν πρέπει να γίνουν εχθροί αναφερόμενος στο πρόσωπο του Ταλατ .Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν σε τρεις μήνες .
Πιστεύω ότι άρχισε το ξεπούλημα της Κύπρου αφού παρατηρήθηκε σωρεία λαθών από Ελληνοκυπριακής πλευράς. Εντός των ημερών ανοίγει το οδόφραγμα της Λήδρας χωρίς προστασία και λειτουργώντας με τη μέθοδο του «μπάτε σκύλοι αλέστε » αφού είναι κοινό μυστικό η διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα .Αυτό τώρα θα γίνεται και μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας.
Ότι αποφεύχθηκε μέσω του σχεδίου Ανάν από τον προηγούμενο πρόεδρο της δημοκρατίας ,κ. Τάσο Παπαδόπουλο , να μην μετατρέψει τη κυπριακή δημοκρατία σε ελληνοκυπριακή κοινότητα , φαίνεται να κατάφερε ο κ. Χριστόφιας αφού δέχτηκε τον όρο « ηγέτες κοινοτήτων» .
Οι καιροί οι δύσκολοι που αναφερόμασταν τόσο καιρό έφτασαν । Τώρα διατρέχουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο του αφανισμού της εθνικής μας ταυτότητας και το χειρότερο , δεν υπάρχει αντίδραση . Πρέπει τώρα , αν γίνεται ο κόσμος να αφυπνιστεί .

Απολλώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...