Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τίμησε γιά άλλη μία φορά τους ήρωες αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α.
Η Ελληνόψυχη νεολαία ήταν γιά άλλη μία φορά εκεί . Μαθητές και φοιτητές στάθηκαν δίπλα στους εναπομείναντες ηλικιωμένους αγωνιστές και αγωνίστριες εκείνων των χρόνων , άκουσαν μαζί το προσκλητήριο όσων έδωσαν την ζωή τους , για την απελευθέρωση και την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα , και στο τέλος έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο . Στιγμές αξέχαστες !! . Όλες οι γενεές των Ελλήνων μαζί . Αγωνιστές με τα εγγονάκια τους, που τους έδειχναν την είσοδο του κρυσφηγέτου του Γρίβα Διγενή το οποίο σήμερα βρίσκεται μέσα στο χώρο του μουσείου του Στρατηγού .
Η συμμετοχή της νεολαίας μας ήταν γιά άλλη μία φορά εντυπωσιακή . Οι νέοι της Ε.Φ.Ε.Ν. συμμετέχουν πλέον σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στις ελεύθερες περιοχές .
Η παρουσία αυτή ενόχλησε την νέα κυβέρνηση του Χριστόφια και των κομμουνολατρών συνοδοιπόρων του. Μετά τις κόσμιες αποδοκιμασίες του κόσμου σε βάρος του, στο μνημόσυνο του Αυξεντίου στον Μαχαιρά , αλλά και μετά τα γιουχαίσματα στην εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή Τσιάρτα στην επαρχία της Λεμεσού , σε βάρος του τώρα κομμουνιστή υπουργού Αμύνης , κινητοποιήθηκε η κόκκινη αστυνομία .
Κλήθηκε γιά κατάθεση ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τον κόσμο μας ως να είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα . Όλη την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της κόκκινης αστυνομίας τηλεφωνούσαν στους μαθητές προειδοπειόντας πως άμα παρευρεθούν στην εκδήλωση της 1ης Απριλίου , θα συλληφθούν !! Επίσης πολλά στελέχη του χώρου μας δέχθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στα σπίτια τους.
Από ότι φάνηκε όμως οι ενέργειες αυτές πείσμωσαν ακόμα περισσότερο τον κόσμο μας . Άλλωστε και εμείς κρατούμε αρχείο. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών είναι με το μέρος μας. Κάποιοι αμετανόητοι κομμουνιστές είναι αυτοί οι οποίοι δημιουργούν τα μικροπροβλήματα.
Ο αγώνας αναμένεται να ενταθεί και άλλο τώρα που συνδυάζεται η εκλογή του νέου προέδρου , με τις συνομιλίες για την εξεύρεση νέας λύσης από τους αγγλοαμερικανούς.
Από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση , η μόνη φωνή διαμαρτυρίας σε όσα συμβαίνουν στο νησί μας προέρχεται από τους Εθνικιστές.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού , γιά παράδειγμα ,κάλεσε τον παράνομο επικεφαλή της τ/κ κοινότητος Ταλάτ , γιά φαγητό στο σπίτι του σε ανταπόδωση της φιλοξενίας που είχε τύχει στα κατεχόμενα !!
Τέλος εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του πυρήνα Κύπρου της Χρυσής Αυγής με τον ιδιαίτερα δυναμικό επικεφαλή τους.
Ο αγώνας στην Κύπρο αποκτά μία νέα ανοδική πορεία , ιδιαίτερα μετά την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...