Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


Σε θρίαμβο γιά τον Εθνικισμό εξελίχθηκαν οι δημαρχιακές εκλογές της Ρώμης.

Η νίκη του Τζιάννι Αλεμμάνο με ποσοστό 53,6% έναντι 46,3 του Φραντσέσκο Ρουτέλλι σήμανε το τέλος της 15ετούς αριστερής κυριαρχίας στο δήμο της αιώνιας πόλης .
Σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ο Αλεμμάνο δήλωσε:
« Η νίκη μου ,σήμανε το τέλος ενός συγκεκριμμένου είδους πολιτικής . Με κατηγόρησαν με πάρα πολλούς τρόπους και με παρουσίασαν σαν το μαύρο πρόβατο αυτών των εκλογών . Από καιρό ζητούσαμε περισσότερη ασφάλεια γιά την πόλη όμως οι αριστεροί , μας αντιμετώπιζαν με αδιαφορία . Τώρα έρχεται η ώρα των απελάσεων γιά εκείνους τους λαθρομετανάστες που διέπραξαν αδικήματα ενώ παράλληλα θα ξηλώσουμε τους καταυλισμούς των νομάδων που ανέρχονται στους 85 μέσα στην πόλη!! »

Επίσης ζήτησε την ενδυνάμωση της δημοτικής αστυνομίας έτσι ώστε να μην χρειάζεται πάντα η βοήθεια των καραμπινιέρων και της αστυνομίας .

Αλλαγές αναμένονται και στο φεστιβάλ κινηματογράφου το οποίο όπως είπε θα προβάλλει την δουλειά των ιταλών παραγωγών με ταινίες που γυρίζονται στην Ιταλία και όχι αμερικανικές του Χόλλυγουντ.

Ένα άλλο θέμα που απασχολούσε τους κατοίκους της Ρώμης από καιρό, ήταν το μνημείο που δημιούργησε ο αμερικανός αρχιτέκτονας Ρίτσαρτ Μάγιερ προς τιμή του αυτοκράτορα Αυγούστου. Το μνημείο ήταν στο στόχαστρο της κριτικής της κεντροδεξιάς .
«Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει με δημοψήφισμα ο λαός της Ρώμης αν θέλει να παραμείνει στην θέση του το μνημείο αυτό ή αν θα πρέπει να αλλαχθεί » είπε ο νέος δήμαρχος .
Η γυναίκα του Αλεμμάνο , Ιζαμπέλλα Ράουτι , κόρη του αρχηγού της « Φιάμμα Τρικολόρε » Πίνο Ράουτι , η οποία ακολούθησε τον σύζυγό της στο κόμμα της « Αλλεάντσα Νατσιονάλε» δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει στην « όμορφη και ιδιαίτερα απαιτητική μάχη » .

Θα τελειώσουμε με τα λόγια του γνωστού τραγουδιστή και συνθέτη Αντονέλλο Βεντίττι ο οποίος είναι αριστερών πεποιθήσεων :

« Όταν ήταν υπουργός Γεωργίας ο Αλεμμάνο , η πολιτική του ήταν πολύ πιό αριστερή από πολλά στελέχη της λεγόμενης αριστεράς . Φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν.
Ο κόσμος εκτίμησε την ανθρωπιά του Αλεμμάνο ενώ απέρριψε την υποψηφιότητα του αντιπάλου του ώς μία εμπειρία που είχε ήδη ζήσει.
Τώρα ο λαός της Ρώμης θέλησε να γυρίσει σελίδα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...