Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΠΥΡ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΓΗ

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει τα υδατικά αποθέματα της Κύπρου. Το πρόβλημα της λειψυδρίας δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από την κυπριακή κυβέρνηση . Οι πολιτικάντηδες ανάλωσαν όλο τον χρόνο τους στις εκλογές και στις διαβουλεύσεις γιά το μοίρασμα των πολυπόθητων υπουργείων αδιαφορώντας γιά την συνεχιζόμενη ανομβρία που πλήττει τον τόπο.
Τα υδατικά αποθέματα της Κύπρου επαρκούν γιά 90 ημέρες . Οι όποιες προσπάθειες περικοπής νερού απλά παρέτειναν το πρόβλημα. Τώρα κατάλαβαν οι αρμόδιοι ότι έπρεπε να προχωρήσουν στην εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης αλλά και στην επαρκή φύλαξη των όσων υπάρχουν.
Γιά άλλη μία φορά η λύση θα έρθει από την μητέρα Ελλάδα αφού η κυβέρνηση των κομμουνιστών και των φίλων τους ( ΔΗ.ΚΟ και ΕΔΕΚ ) στάθηκε ανίκανη να δώσει λύση στην επάρκεια του πολύτιμου αυτού αγαθού .
Το νερό θα φτάνει στην Κύπρο με τα δεξαμενόπλοια της εταιρείας << ΟΣΙΑΝ ΤΑΝΚΕΡΣ >> .Το κάθε ένα από τα πλοία θα μεταφέρει περίπου 50.000 τόνους Ελληνικού νερού δίνοντας έτσι λύση μέσα στο καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω του καύσωνα και του τουρισμού .
Τη συμφωνία για τη μεταφορά οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από την Ελλάδα στην Κύπρο, υπέγραψε στην Αθήνα, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Eργων της Ελλάδας (ΥΠΕΧΩΔΕ) Γιώργο Σουφλιά. Ο κ. Πολυνείκης, σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της Σύμβασης, εξέφρασε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ιδίου προσωπικά, όλων των μελών της κυπριακής Κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού τη «βαθιά του ευγνωμοσύνη για την άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Επίσης ευχαρίστησε και τους λειτουργούς της ΕΥΔΑΠ αλλά και των ΕΛΠΕ για τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για να μεταφερθεί αυτή η ποσότητα νερού στην Κύπρο.
«Η Κύπρος δεν ξεχνά. Και δεν ξεχνά την Ελλάδα γιατί πάντοτε η καρδιά μας κτυπά ελληνικά. Θα είμαστε πάντα κοντά σας και εμείς στις όποιες δύσκολες στιγμές», είπε ο κ. Πολυνείκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε πως «η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας και ζήτησε τη βοήθεια μας για τη μεταφορά νερού από την Ελλάδα και εμείς δεν ξεχνάμε την Κύπρο και μακάρι να μπορούσαμε να στείλουμε περισσότερο, αλλά αυτή τη στιγμή μπορούμε μόνο τα 8 εκατ. και θα δούμε αν θα μπορέσουμε να στείλουμε και μεγαλύτερη ποσότητα».
Εξήγησε ο κ. Σουφλιάς ότι το νερό το αγοράζει η Κύπρος από την ΕΥΔΑΠ στην ίδια τιμή που δίνεται και στα νησιά των Κυκλάδων, δηλαδή 0,6 περίπου του ευρώ. Πολύ σωστή αυτή η κίνηση αφού και η Κύπρος είναι ένα ακόμη Ελληνικό νησί .
Το γεγονός ότι θα πρέπει πλέον να πίνουν αναγκαστικά Ελληνικό νερό , έχει πανικοβάλλει τους θιασώτες του νεοκυπριωτισμού ε/κ και τ/κ .
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο τ/κ το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ:
<< Η λειψυδρία και η μεταφορά νερού από την Τουρκία


Το νερό είναι όλη η ζωή. Ίσως μάλιστα για μας τους Κύπριους να είναι μια δύναμη που θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Η ανθρωπότητα, η οποία εκμεταλλεύεται άγρια τη φύση, άρχισε σιγά σιγά να πληρώνει το τίμημα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου άρχισε να απειλεί όλους μας, χωρίς εθνικές διακρίσεις. Σε ένα νησί όπως η Κύπρος, με θερμότητα και ξηρασία, το νερό αποκτά μεγαλύτερη αξία όσο τίποτε άλλο. Η πιο σημαντική πολιτική μας θα πρέπει να είναι η πολιτική του νερού. Πώς θα διασφαλίσουμε το νερό; Από πού θα αγοράσουμε φθηνότερα νερό; Είναι σωστό να παίρνουμε νερό από τη θάλασσα; Αυτά τα ερωτήματα θα απασχολήσουν περισσότερο τη ζωή μας. Η ταχεία ανοικοδόμηση στο βορρά και στο νότο επιτάχυνε την εξάντληση των πηγών νερού. Στη Γιαλούσα έχουμε νερό τρεις φορές τη βδομάδα, μερικές φορές μάλιστα μια φορά τη βδομάδα. Οι ισραηλίτικες εταιρείες αλωνίζουν το βορρά και πουλούν συστήματα αφαλάτωσης στους δήμους και τα ιδρύματα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μονάδες αφαλάτωσης και στο νότο. Ωστόσο, αφαλατώνοντας νερό δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ενέργεια που απαιτείται. Είναι σαν να μην υπάρχει η ρύπανση που προκαλείται στην περιοχή από τη ρήξη στη θάλασσα αποβλήτων αλμυρού νερού, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αφαλάτωσης. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ που να σκέφτεται τις επιδράσεις από το υπερβολικά αλμυρό νερό στα ζωντανά της θάλασσας.Στην πραγματικότητα, ο πιο πρακτικός τρόπος είναι να φέρουμε νερό από την Τουρκία. Σύμφωνα με οικονομοτεχνική μελέτη του 1994, το κόστος θα ανέλθει στα 450 εκατομύρια δολάρια. Πλοία από την Ιταλία ή τη Νορβηγία μπορούν θα φέρουν τις θαλάσσιες σωλήνες και να γίνει η εγκατάστασή τους μέσα ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. Η Ισραηλινή κυβέρνηση είχε υποβάλει ένα τέτοιο πρόγραμμα το 1994 προς την Τουρκία. Οι Τ/Κ και οι Ε/Κ πρέπει να εργαστούν αμέσως για να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα λύσει ριζικά το πρόβλημα του νερού. Αυτή η διαδικασία μάλιστα θα υπηρετήσει στην απομάκρυνση του αδιάλλακτου εθνικισμού. Για να δούμε, εμείς οι Κύπριοι, Έλληνες και Τούρκοι, θα μάθουμε αντί να τσακωνόμαστε να συνεργαζόμαστε; >>
Δεν το γνωρίζαμε αυτό . Ότι δηλαδή πίνοντας τουρκικό νερό εμείς οι κάτοικοι του βορρά και του νότου θα καταπολεμούσαμε τον άτιμο τον Εθνικισμό . Και τώρα που θα πίνουμε μόνο Ελληνικό τι θα γίνει;
Γιά άλλη μία φορά η συγκεκριμένη εφημερίδα δίνει χώρο στην τουρκική προπαγάνδα .Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική αντίδραση της τουρκίας .
Τις τελευταίες μέρες τέθηκε εκτός λειτουργίας η μονάδα αφαλάτωσης της Δεκέλειας αφού χάλασαν δέκα (10) ηλεκτρονικοί εκκινήτηρες !. Το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν . Μέχρι να αντικατασταθούν από καινούργιους που έφεραν οι αρμόδιοι από την Γαλλία , οι κάτοικοι των περιοχών της ελεύθερης Αμμοχώστου και της Λάρνακας πέρασαν εφιαλτικές στιγμές με την έλλειψη νερού , ενώ σε λίγες μέρες θα κόβονταν το νερό στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας με απρόβλεπτες συνέπειες γιά τον τουρισμό μας .
Το ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας 10 κινητήρες στην μονάδα αφαλάτωσης μόνο τυχαίο δεν ήταν . Πρόκειται γιά απροκάλυπτη δολιοφθορά των τουρκικών υπηρεσιών με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα των Ελλήνων κατοίκων του νησιού και παράλληλα να προκαλέσουν θανάσιμο χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία μας .
Δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό . Πάρα πολλές εστίες πυρκαγιάς κατέκαψαν το Τρόοδος . Το ότι οι φωτιές άναψαν σχεδόν ταυτόχρονα κατά τις βραδυνές ώρες , σε περιοχές που είναι δύσβατες αποδεικνύει ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης της ζωής της ορεινής Κύπρου.Σε μία από αυτές ,' ένας νεαρός αστυνομικός,ο Στέλιος Κουλέντης, στην προσπάθειά του να σώσει τον πατέρα του και να συμβάλει στην αναχαίτιση του πυρός, βρήκε τραγικό θάνατο.
Στη επαρχία Πάφου σε δασώδη περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση κάποιων μέτρων από τον αυτοκινητόδρομο και μεσολαβεί χώμα χωρίς εύφλεκτα υλικά μεταξύ του σημείου της φωτιάς και του δρόμου, δεν θα μπορούσε να προκληθεί πυρκαγιά από αποτσίγαρο. Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, δημιουργούνται εύλογες υποψίες ότι κάποιος πήγε πεζός στη μέση του πουθενά για να την ανάψει. Επίσης στην πυρκαγιά του Μαχαιρά υπάρχουν μαρτυρίες ότι όχημα εκινείτο ύποπτα στην περιοχή και πολίτες έχουν προχωρήσει σε καταθέσεις στην Αστυνομία, περιγράφοντας το χρώμα και τη μάρκα του, με σκοπό να εξακριβωθεί η δράση του οδηγού του.
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν σκοπό την αποσταθεροποίηση της ομαλής έκβασης της ζωής μας αλλά και να χτυπήσουν τον τουρισμό μας.Τραγικά ανεπαρκής ο πρόεδρος Χριστόφιας αναλώνεται σε κινήσεις φιλίας προς τους τουρκοκυπρίους ενώ αδυνατεί να προστατεύσει την Κύπρο από τις ξεκάθαρες ενέργειες δολιοφθοράς των τούρκων .
Καλό θα ήταν η ΚΥΠ να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να σταματήσει να παρακολουθεί τους Εθνικιστές .Από αλλού έρχεται ο κίνδυνος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...