Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση του ΕΛΑΜ γιά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ,βρίσκει την Κύπρο δέσμια , να πολεμά υπέρ της διατήρησης των συμφερόντων της αγγλικής αποικιοκρατίας ,με την υπόσχεση ότι στο τέλος του πολέμου θα λύνονταν τα δεσμά της και ο μέγας πόθος της ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα θα αποτελούσε μια νέα ιστορική πραγματικότητα .
Όμως η γκουβερνάντα του σιωνισμού , περιφρονώντας το αίμα των Ελλήνων κυπρίων που πότισε τα πεδία των μαχών , έρριψε στα σκουπίδια την υπόσχεσή της .Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονταν στη Mέση Aνατολή ,προ της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ , επέβαλλαν την στρατιωτική παρουσία των Άγγλων στη Κύπρο .Έκτοτε σφυρηλατείται στη περιοχή μας ο θανάσιμος σύνδεσμος του προσωασιατικού ηγεμονισμού με τον οποίο συνεδέθηκε η Κεμαλική Τουρκία .
Ο εν λόγω προσωασιατικός ηγεμονισμός επιτυγχάνει στη συνέχεια μέσω της δόλιας επέκτασης του στο εσωτερικό μας μέτωπο τόσο στη Κύπρο όσο και στην Ελλάδα , να παρατείνει την ηγεμονία του στο νησί με την επιβολή των συμφωνιών της Ζυρίχης που εξουδετέρωναν στη πράξη τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και τον σκοπό αυτού που ήταν η αυτοδιάθεση και η ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα . Όπισθεν του παραπετάσματος των βασανιστηρίων και της αγχόνης επινοείται και επιβάλλεται , ερήμην της λαϊκής θέλησης το κατοχικής εμπνεύσεως σύνταγμα του κυπριακού κράτους . Δια αυτού η μουσουλμανική μειονότητα , κατάλοιπο της μακράς οθωμανικής κατοχής , μετατρέπεται σε πολιτικό και στρατιωτικό όργανο του τουρκικού επεκτατισμού και από κοινού επιτυγχάνουν το 1974 την εισβολή και συν-κατοχή του κυπριακού εδάφους .Το έγκλημα αυτό έκτοτε μανιωδώς επιμένουν να νομιμοποιήσουν .Προς τον σκοπό αυτό ευρίσκουν σύμμαχο τους την άθλια και βδελυρή πολιτική της υποχώρησης και του ενδοτισμού , μια πολιτική που επώασε μέσα στις σκοτεινές στοές του ο πρόσω-ασιατικός ηγεμονισμός . Θα αποτελούσε ύβρη προς τον κυπριακό Ελληνισμό , εάν αποδιδόταν σε αυτόν η μητρότητα μιας τέτοιας ανόσιας πολιτικής . Διότι ο κυπριακός Ελληνισμός απέδειξε με τους αιματηρούς αγώνες του ότι γνωρίζει τον ιερό δρόμο της διεκδίκησης του δικαίου και της ελευθερίας του.
Ο αναθεματισμός και η κατακρήμνιση της ενδοτικής πολιτικής στο καιάδα της λαϊκής απαξίωσης αποτελεί σήμερα ιστορική αναγκαιότητα προκειμένου ο κυπριακός Ελληνισμός να βρει τον εθνικό του δρόμο . Ιδιαίτερα κάτω από τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες που εγκαινίασε η πλήρης ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπου για πρώτη φορά στην ιστορία μας η άμυνα και η ασφάλεια της Κύπρου θα είναι αλληλένδετη με την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης .Ότι μας αποκόπτει από την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή γεωπολιτική και γεωπολιτισμική επικράτεια, μας οδηγεί στο δρόμο μιας παρατεταμένης δυστυχίας . Μια τέτοια δυστυχία, απροσδιόριστης διάστασης , θα είναι για σένα συνέλληνα της Κύπρου η αποδοχή της προετοιμαζόμενης λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που δι΄ αυτής θα απωθηθεί μία για πάντα η Ευρωπαϊκή αμυντική ισχύς και η Κύπρος θα επισκιασθεί ολοκληρωτικά από τον προσωασιατικό επεκτατισμό .Και τότε θα πάρεις το πικρό δρόμο της φυγής , προ της ανελέητης εκρίζωσης κάθε τι ελληνικού από αυτή τη γη .
Πριν είναι αργά , όρθωσε το ηρωικό ανάστημά σου μπροστά στα έδρανα των πολιτικών του ενδοτισμού και του αφελληνισμού της Κύπρου και διαδήλωσε την αντίθεση σου στα σχέδια τους . Το μέλλον αυτού του τόπου δεν θα γραφτεί με το μελάνι των πολιτικών διαχειριστών της ήττας και της ταπείνωσης αλλά θα διανοιχθεί με την βούληση και την ορμή των Ελλήνων .
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΧΙ .
ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
( Ε.ΛΑ.Μ. )ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...