Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ανακήρυξη τουρκοκυπριακού κράτους στο υπό κατοχή ευρισκόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Νοέμβρη του 1983, είχε ως κύριο στόχο την εισαγωγή στη λογική των διαπραγματεύσεων ,της εννοίας του κράτους που θα αντικαθιστούσε την έννοια της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα .
Πράγματι την επαύριον της ανακηρύξεως η δική μας πλευρά αποδέχθηκε είτε αστόχαστα είτε στα πλαίσια μίας απεχθούς υποχώρησης , τον όρο κράτος , θέτοντας το ανόητο πρόθεμα ΨΕΥΔΟ – ΚΡΑΤΟΣ .
Στη συνέχεια μέσα από τις σκοτεινές διαδικασίες που προετοίμασαν το σχέδιο Ανάν ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης και της ντροπής αποδέχθηκε τον όρο ΣΥΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΣ .
Με αυτό τον τρόπο η Αγγλο-τουρκο-σιωνιστική συνομωσία προχώρησε ακόμα ένα βήμα στη πραγματοποίηση των σκοπών της εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού .
Το παράδοξο είναι , ότι σε κάθε επιθετική κίνηση του προσωασιατικού ηγεμονισμού ο δικός μας πολιτικός εσμός ανταποκρίνεται με δόλιες υποχωρήσεις συγκαλυμμένες πάντοτε από ψευδοπατριωτικές φωνασκίες .
Τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή εκείνη που ο ενταφιασμός στη Ζυρίχη του αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. και του ιερού σκοπού της ενώσεως καλυπτόταν από στομφώδεις ψευδοπατριωτικούς λόγους . Το πολιτικό κατεστημένο της Ζυρίχης ακολουθεί από τότε την ίδια τακτική της λαοπλάνου υποχωρήσεως .
Έχουν την εντύπωση πως αυτός ο λαός θα τους ακολουθεί για πάντα στον ολισθηρό κατήφορο τους .
Η νέα γενιά δεν είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τίποτα από όσα υπεγράφησαν η συμφωνήθηκαν εις βάρος της πατρίδος .
Η Κύπρος είναι γη ελληνική . Η τουρκοκυπριακή μειονότητα εάν επιθυμεί πράγματι την ειρηνική συμβίωση με την ελληνική πλειονότητα , οφείλει να αποσυνδεθεί από τον τουρκικό επεκτατισμό και την συμμετοχή της στην κατοχή της γης μας .Δεν είμαστε υποχρεωμένοι εν ονόματι της λεγόμενης ειρηνικής συμβίωσης να αρνηθούμε την εθνικότητα μας , την ελληνικότητα της Κύπρου μας . Δεν θα επιτρέψουμε την εξίσωση των καταλοίπων της οθωμανικής κατοχής , αυτού του συμφύρματος λινοπάμπακων και τουρκαλβανών , με την ελληνική πλειονότητα .Οι μειονότητες οφείλουν σεβασμό στο εθνικό δίκαιο . Αυτή είναι η αρχή κάθε ειρηνικής συμβίωσης. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας , η ειρηνική συμβίωση των όποιων μειονοτήτων με τις εθνικές πλειονότητες είναι εφικτή χωρίς ποσοστοτικές συμμετοχές στην εξουσία , χωρίς πολιτικούς εξισοτισμούς και διαχωριστικές λογικές εδαφικών ζωνών .Κάθε μειονότητα μπορεί να ζήσει ειρηνικά στην Ευρώπη χωρίς ξένες εγγυήσεις και εποπτείες .
Αρνούμαστε αποφασιστικά οιανδήποτε λύση υπό τη σκιά της τουρκικής βίας και κατοχής .Απορρίπτουμε εκ προοιμίου κάθε συζήτηση , κάθε υποχώρηση ή παραχώρηση που οδηγεί στο νέο αίσχος της λεγόμενης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας . Οι πολιτικοί στόχοι της τουρκικής εισβολής μέσω των ενεργειών της κατοχικής τουρκικής και τουρκοκυπριακής διοίκησης , δεν θα περάσουν .
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ο σκοπός ένας και μοναδικός :
H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ .


ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ( Ε.ΛΑ.Μ. )


ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ

ethnikolaikometwpo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...