Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ανιστόρητες οι αναφορές του Υπουργού


H Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων (ΕΦΕΝ) με ανακοίνωση της εκφράζει απογοήτευση «για την ανιστόρητη αναφορά του Υπουργού Παιδείας» στο αγώνα της ΕΟΚΑ, σε μήνυμά του την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στα σχολεία για τους μαχητές της αντίστασης, οι οποίοι έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας.
Στο μήνυμα συνεχίζει η ΕΦΕΝ αναφέρθηκε ότι «ο αγώνας και η μάχη των αγωνιστών του 1955 - 59 δόθηκαν για την ανεξαρτησία της Κύπρου», προσθέτοντας πως εκείνο που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ δόθηκε για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ότι πριν από αυτόν δόθηκε ο γνωστός Ορκος για την Ενωση στην Εκκλησία της Φανερωμένης, τον οποίον υπέγραψε και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
«Ο αγώνας της ΕΟΚΑ, συνεπώς, δεν δόθηκε για την κολοβή ανεξαρτησία μας, αλλά αυτή ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού», αναφέρει προσθέτοντας ότι ο αγώνας αυτός «λαμπρύνει την ιστορία μας και αποτελεί βεβήλωση της ιστορίας αυτή να προσαρμόζεται στα μέτρα των εκάστοτε κυβερνώντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...