Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ


Ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας συνομιλεί με τον εκπρόσωπο της κατοχής Ταλάτ προσπαθώντας να μας επιβάλει ένα νέο σχέδιο λύσης τύπου Ανάν , οι << συμπατριώτες >> μας τ/κ , αλωνίζουν ανενόχλητοι στην Ευρώπη .
Στέλεχος της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ επισκέφθηκε στην Ρώμη τα γραφεία της αντιπροσωπείας της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου τα οποία βρίσκονται στην κεντρικότατη VIA TORINO .

Τα γραφεία του ψευδοκράτους λειτουργούν και ως τουριστικό γραφείο ενημερώνοντας τους Ιταλούς για τις ομορφιές της κατεχόμενης γης μας .

Οι τουρκοκύπριοι διανέμουν πολυτελέστατα διαφημιστικά φυλλάδια και έντυπα όπου μεταξύ άλλων διαστρεβλώνουν την ιστορία του Ελληνικού νησιού μας .

Ένα από αυτά έχει τον τίτλο << Βόρεια Κύπρος >> . Στις πρώτες σελίδες ενημερώνει τον Ιταλό ενδιαφερόμενο για την ιστορία της Κύπρου .

<< Για αιώνες η Κύπρος επηρεάζονταν από κουλτούρες πολλών εθνών που άφησαν στο νησί μια πλούσια κληρονομιά που αποτυπώνεται στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία . Από το Βουνί στα Δυτικά μέχρι το τζαμί του Αραμπαχμέτ στην Λευκωσία και ακόμη στην Σαλαμίνα και στον ναό του Αποστόλου Ανδρέα μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα μνημεία που αποκαλύπτουν την ύπαρξη 9.000 χρόνων πολιτισμού . Το νησί γνώριζε συνεχώς κατακτητές που έρχονταν από την Ευρώπη και την Ασία. Ασσύριοι , Βαβυλώνιοι , Αιγύπτιοι , Πέρσες και Ρωμαίοι . Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος κατέκτησε το νησί την περίοδο των Σταυροφοριών και το πούλησε στον Γκυ ντε Λουσινιάν . Η Κύπρος έμεινε στα χέρια του Λουσιτανών μέχρι την Ενετική κατάκτηση το 1489 . Μετά ,το νησί κυβερνήθηκε από τους Οθωμανούς από το 1571 έως το 1878 όπου η Κύπρος νοικιάστηκε στους Βρεττανούς . Η ανεξαρτησία ήρθε το 1960 εξαιτίας της προσπάθειας των Ελλήνων να καταλάβουν το νησί . Τότε η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει για να σώσει τον τ/κ πληθυσμό . Η Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου προκηρύχθηκε το 1983 . >>

Αυτά μαθαίνουν οι Ιταλοί για την Κύπρο . Είναι φανερό πως πρόκειται για μία καλοστημένη προπαγάνδα .

Στις επόμενες σελίδες του πολυτελούς εντύπου διαφημίζεται η ομορφιά της θάλασσας και του βυθού της ( θα τον δουν σύντομα ) όπου κάποιος μπορεί να την αποκαλύψει κάνοντας καταδύσεις .

Επίσης γίνεται αναφορά στην μαγευτική φύση του Βορρά .

Στα κατεχόμενα εδάφη μας γίνονται αρκετά
Φεστιβάλ και γιορτές .

<< Η γιορτή του πορτοκαλιού, στην Μόρφου , γίνεται από το 1977 ,τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα φημισμένα κυπριακά πορτοκάλια του Βορρά. Το διεθνές Φεστιβάλ μουσικής στο Μπέλλα Πα΄ί΄ς . Κάθε χρόνο από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιούλιο συμμετέχουν καλλιτέχνες και μουσικοί από όλο τον κόσμο. Διεθνές Φεστιβάλ της Αμμοχώστου . Στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σημαντικά συγκροτήματα όπως οι Λος Παραγκουά΄ι΄ος ,οι Άρτ Ενσέμπλ από το Βερολίνο . Θεωρείται από τα καλύτερα φεστιβάλ της Μεσογείου και διεξάγεται τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο . Διεθνές Φεστιβάλ μουσικής της Βορείου Κύπρου. Διεξάγεται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου . Το φεστιβάλ αυτό προσφέρει από μουσική δωματίου μέχρι ροκ , φλαμέγκο , τανγκό στους πλέον ιστορικούς τόπους όπως το Αββαείο του Μπέλλα Πα΄ί΄ς , το αμφιθέατρο της Σαλαμίνας και το κάστρο της Κερύνειας >>

Στην συνέχεια του εντύπου γίνεται αναφορά στην παραδοσιακή φιλοξενία των τουρκοκυπρίων , στις δυνατότητες που υπάρχουν για ψώνια , στην μαγειρική και στο κλίμα .

Εκτός από την τ/κ αντιπροσωπεία στην Ρώμη που λειτουργεί -μεταξύ άλλων - ως γραφείο τουρισμού, υπάρχει και το τουριστικό γραφείο <<4>> το οποίο προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών στα κατεχόμενα . Η μετάβαση γίνεται από την Ιταλία μέσω Κωνσταντινούπολης με τις τουρκικές αερογραμμές και την εταιρεία <<Πήγασος >> .

Στο έντυπο του <<>> παρουσιάζεται μία πληθώρα πολυτελών ξενοδοχείων πολλά από τα οποία είχαν Έλληνες ιδιοκτήτες πριν από την τουρκική εισβολή .

Παράλληλα με την Ιταλία οι τ/κ έχουν γραφεία πληροφόρησης των κατεχομένων εδαφών μας και σε άλλες ευρωπα΄ι΄κές χώρες , όπου ανενόχλητοι παραπληροφορούν τους πολίτες των κρατών αυτών για την κατάσταση στα κατεχόμενα , τα οποία παρουσιάζουν ως ειδυλλιακό τόπο διακοπών .

Από την άλλη πλευρά εξαφανίζουν την διαχρονική Ελληνική παρουσία και πολιτισμό από την Κύπρο .
Στην Γερμανία τα γραφεία του τ/κ τουρισμού είναι στην οδό Μπάσελερ 35-37 , στην Φρανκφούρτη .

Στην Αγγλία στην πλατεία Μπέντφορντ 29 στο Λονδίνο , ενώ υπάρχουν αντιπροσωπείες και στην Τουρκία , στην Κωνσταντινούπολη , στην Αντάλια και στην Σμύρνη .

Η δράση της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο αλλά και οπουδήποτε αλλού απειλούνται τα Ελληνικά συμφέροντα .

Καθήκον όλων των Ελλήνων της Κύπρου είναι να οργανωθούν στην πατριωτική παράταξη .

Ο αγώνας έχει ήδη αρχίσει !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...