Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Οι αναρχικοί χτύπησαν και πάλι. Λίγες μέρες μετά που περιέλουσαν το άγαλμα του Γρίβα στη Χλώρακα με κόκκινες μπογιές, σειρά αυτή τη φορά είχε ο Σύνδεσμος Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λευκωσία. Το μνημείο που απεικονίζει τις μορφές των ηγετών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955-59 βάφτηκε και αυτό κόκκινο από τους δειλούς που δρουν μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Η δράση των αναρχικών φαίνεται να επεκτείνεται και λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Και αυτό συμβαίνει με την ανοχή της παρούσας κυβέρνησης, που ενώ προβαίνει πάραυτα σε συλλήψεις και ανακρίσεις εθνικιστών χωρίς κανένα προφανή λόγο, τηρεί μια περίεργη σιγή ιχθύος για τις άνανδρες και προκλητικές επιθέσεις εναντίον των ιερών και οσίων αυτού του τόπου.
Αυτό το φαινόμενο θυμίζει τις σχέσεις που έχουν οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι στη μητροπολιτική Ελλάδα με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και προστατεύονται εδώ και χρόνια ενώ όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και να πληθύνονται, οδηγώντας στα όποια τραγικά βιώσαμε το Δεκέμβριο με το κάψιμο της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη. Επιπλέον, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία σε αυτά τα συμβάντα. Αντίθετα, τα κατά τα άλλα ανεξάρτητα ΜΜΕ δε χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν με μελανά χρώματα τις όποιες εκδηλώσεις του εθνικιστικού χώρου.
Όπως μας δήλωσε ο κος Γιάννης Σπανός, γνωστός ιστορικός-συγγραφέας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων 1955-59, αυτές οι επιθέσεις έχουν ως στόχο να αλλοτριώσουν τη συνείδηση του λαού μας και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το εθνικό θέμα, το οποίο χειρίζεται τραγικά η παρούσα κυβέρνηση. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει επιτέλους κάτι» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ δηλώνει ότι αν η κυβέρνηση δε θέλει ή δεν μπορεί, τότε τα αναρχικά στοιχεία θα τη βρουν μπροστά τους. Αν ο πόλεμος πρέπει να διεξαχθεί υπόγεια, τότε έτσι θα γίνει.


Από την σελίδα της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...