Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ


Μέσα στην παγωμένη νύχτα της Λευκωσίας εκατοντάδες Έλληνες της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ με αναμμένες δάδες στα χέρια φώτισαν τις ψυχές των αδικοχαμένων ηρώων των Ιμίων και υπενθύμισαν σε όσους διασκέδαζαν αμέριμνοι στα καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας την θυσία των τριών αξιωματικών που δολοφονήθηκαν από τους τούρκους.

Έκπληκτος ο κόσμος έβγαινε έξω από τις καφετέριες και τις ταβέρνες γιά να δει την πορεία των Ελλήνων που αφύπνιζαν συνειδήσεις .
Στην κεφαλή της πορείας υπήρχαν δύο μεγάλα πανώ που έγραφαν << ΙΜΙΑ 96 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ >> και << ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ >>.

Εκατοντάδες σημαίες Ελληνικές , της Ενώσεως και Βυζαντινές υπένθύμιζαν στους ντόπιους και στους ξένους ότι βρισκόταν σε έδαφος που ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό.

Η κοινή καταγωγή άλλωστε ώθησε τους Έλληνες της Κύπρου να βγουν στους δρόμους γιά να διαμαρτυρηθούν γιά την άδικη δολοφονία κάποιων συμπατριωτών τους ,στην Ελληνική θάλασσα του Αιγαίου .

Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα και ακούστηκαν περισσότερο όταν η πορεία προσέγγισε την κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας ήταν << Τούρκοι δεν ξεχνώ , θα εκδικηθώ >> , << Τούρκοι μογγόλοι δολοφόνοι >> και << Τούρκοι θα πεθάνετε σε χώμα Ελληνικό >> , έτσι ώστε να ακούσει και η άλλη πλευρά .

Αντιθέτως όταν η πορεία έφτασε έξω από την κυπριακή Βουλή ακούστηκε το << Χριστόφια , προδότη , καταδότη >> .

Το ιδεολογικό στίγμα του Κινήματος εκφράστηκε με το << Λαός , Στρατός , Πρώτη Γραμμή θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη >> .

Είναι δύσκολο να αποδωθεί σε λίγες γραμμές το κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια της πορείας από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας .

Τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ παρατεταγμένα σε τριάδες με τις δάδες αναμμένες και τις σημαίες υψωμένες κέρδισαν τις εντυπώσεις γιά δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.

Στο τέλος μάλιστα δέχτηκαν τα συγχαρητήρια των ανδρών της αστυνομίας που συνόδευαν τους Ελληνόψυχους . Μέσα τους έκαιγε η Ελληνική φλόγα .

Όταν η πορεία κατέληξε στο Λήδρα Πάλας τα μέλη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ αλλά και πολλοί πολίτες που ακολούθησαν συνεπαρμένοι και αυτοί την Ελληνόψυχη παράταξη , έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και αποχώρησαν ειρηνικά .
Δεκατρία χρόνια μετά την θυσία των ηρώων Καραθανάση , Γιαλοψού και Βλαχάκου οι πολιτικοί της Κύπρου και της Ελλάδος συνεχίζουν την ίδια πολιτική της υποχωρήσεως και της αψόγου στάσεως .

Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Ελληνισμού θα είναι εδώ γιά να υπενθυμίζει το χρέος της Φυλής απέναντι στους προσωρινά ατιμώρητους δολοφόνους των Ελλήνων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...