Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

Η Ευρωπα΄ι΄κή αντίσταση ενάντια στον πολυφυλετισμό και την παγκοσμιοποίηση μέρα με τη μέρα , μεγαλώνει .
Στην Ιταλία το φαινόμενο αυτό ανάγκασε τον Ιταλό δημοσιογράφο Πάολο Μπερίτζι να κάνει μία έρευνα την οποία δημοσιεύει στο καινούργιο του βιβλίο , το οποίο κυκλοφορεί αύριο ,με τίτλο << Μαύρες ομάδες που ζουν, ποιοι είναι, ποιος τους προστατεύει >>.
Ο συγγραφέας υπολογίζει σε περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες τους νέους Ιταλούς κάτω των 30 ετών που ζουν με τη λατρεία του Εθνικισμού .
Πρόκειται για μία έρευνα σχετική με τους νέους Εθνικιστές της Ιταλίας ,οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους ,στις πλατείες και στα γήπεδα και κυρίως στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ιταλίας.
Είναι ένα ταξίδι στη Ιταλική Χερσόνησο,σε μία γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από το Τρεντίνο –Άλτο Άντιτζε μέχρι την Καλαβρία, από το Μιλάνο στη Ρώμη μέσω της Βερόνα και της Βιτσέντσα που θεωρούνται οι βάσεις της άκρας δεξιάς.

Στην Ιταλία υπάρχουν πέντε επίσημα πολιτικά κόμματα (η Φόρτσα Νουόβα , η Φιάμμα Τρικολόρε, Η Δεξιά , η Κοινωνική Δράση και τέλος το Κοινωνικό Εθνικό Μέτωπο).
Επίσης δραστηριοποιούνται περίπου 200 ενώσεις, σύλλογοι , κοινωνικά κέντρα σε όλη τη χώρα όπως επίσης και σύνδεσμοι οπαδών των Ιταλικών ποδοσφαιρικών ομάδων από όπου στρατολογούνται νέοι πατριώτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...