Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ , ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ




Σαν σήμερα στις 17.00 ο συναγωνιστής από το Μιλάνο Sergio Ramelli αφήνει τη τελευταία του πνοή σε ένα νοσοκομείο. Πάλεψε για ένα μήνα αλλά τα τραύματα που έφερε στο κεφάλι του ήταν μοιραία. Γιατί χτυπήθηκε;Γιατί ήταν ένας περήφανος Ιταλός, μέλος του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος. Στις 29 Μαρτίου το 1975 - ένα μήνα από τον θάνατο του Μίκη Μάντακα στη Ρώμη, ο 19χρόνος Sergio Ramelli δέχεται δολοφονική επίθεση από πέντε κομμουνιστές οπλισμένους με “αγγλικά κλειδιά” βάρους 6 κιλών το καθένα.
Ήταν 13:15 όταν ο λεπτός μακρυμάλλης Sergio, αφού άφησε ανύποπτος το μηχανάκι του στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου και διέμενε, δέχεται άνανδρη επίθεση των οπλισμένων κομμουνιστών με αποτέλεσμα ναι φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι . Πέφτει αιμόφυρτος αλλά ζωντανός. Οδηγείται στο νοσοκομείο όπου και μένει σε κώμα για έναν μήνα. Οι γιατροί δε δίνουν ελπίδες μιας και τα χτυπήματα είναι τέτοια και προκλήθηκαν με άγρια μανία. Οι δολοφόνοι του Sergio συλλαμβάνονται και είναι όλοι φοιτητές στην Ιατρική σχολή και ενεργά μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης “Εργατική Δύναμη”, άτομα που γνώριζαν τη δουλειά τους από πρώτο χέρι. Έτσι, από τότε και κάθε χρόνο γίνεται λιτή τελετή στη μνήμη του νεαρού αγωνιστή, για να μη ξεχαστεί ποτέ ο ίδιος αλλά και οι δολοφονικές επιθέσεις των “ειρηνιστών”.




CAMERATA SERGIO RAMELLI PRESENTE!


Από το κυπριακό ΝΟΒΟ ΠΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...