Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ- Ε.ΛΑ.Μ.

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ-

Ε.ΛΑ.Μ.«Ως εθνικιστές είμαστε υπέρμαχοι της Ευρώπης των Εθνών»

Σε κοινή συνέντευξη στη «Σ», οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΛΑ.Μ.), με το σλόγκαν «καμιά υποταγή, Κύπρος γη Ελληνική», δηλώνουν ότι έχουν καινούριες προτάσεις αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Ελληνισμό της Κύπρου.
Ο Λουκάς Σταύρου είναι ζωγράφος, συγγραφέας και ποιητής. Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές καθώς και βιβλία φιλοσοφικού και ιδεολογικο-πολιτικού περιεχομένου. Στην πολιτική δραστηριοποιήθηκε από νεαρότατη ηλικία στις γραμμές της ενωτικής παράταξης και έδρασε υπό τις διαταγές του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, ενώ έλαβε μέρος ως εθελοντής στο πόλεμο του 1974.
Ο Αντώνης Πιερίδης εργάζεται ως έμπορος σιδήρου και διατηρεί βιομηχανία ανακύκλωσης μετάλλων, και κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική από νεαρή ηλικία στην υπεράσπιση των ελληνικών αξιών, μέσα από σωματειακούς σχηματισμούς της ενωτικής παράταξης. Εντάχθηκε ακολούθως στους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996. Κατόπιν αποχωρεί από το εν λόγω κόμμα, όπως δηλώνει, λόγω αλλαγής θέσεων και πορείας στο εθνικό θέμα της Κύπρου, και επέστρεψε στον πολιτικό χώρο της ενωτικής παρατάξεως.
Το 2008 δραστηριοποιήθηκε στη δημιουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του.
-Για ποιους λόγους ζητάτε από τους πολίτες να σας δώσουν την ψήφο τους;
-Γιατί έχουμε καινούριες προτάσεις αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Ελληνισμό της Κύπρου, και κυρίως για τα κεντρικά προβλήματα του Κυπριακού, της λαθρομετανάστευσης, της οικονομικής κρίσης και της φαυλοκρατίας.
-Τι μπορεί να προσφέρει το Ευρωκοινοβούλιο στην Κύπρο; Αξιοποιεί σωστά η Κύπρος την παρουσία της στην Ε.Ε;
-Το Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να στηρίξει τα αιτήματά μας για μια νέα τοποθέτηση του Κυπριακού πάνω στη βάση της κατοχής και της απελευθέρωσης. Σε αυτόν τον τομέα ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο δεν αξιοποιεί την Ευρώπη, πρώτο γιατί στέκεται σε λάθος αντιμετώπιση του προβλήματος, και δεύτερο, αντί να διεκδικεί, συνεχώς υποχωρεί στις πιέσεις των Τούρκων.
-Ποια σημαντικά θέματα θα εγείρετε στο Ευρωκοινοβούλιο, εάν εκλεγείτε;
-Ως εθνικιστές είμαστε υπέρμαχοι της Ευρώπης των Εθνών. Ως εκ τούτου, θα αγωνιστούμε για:
α) Διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών.
β) Αποτροπή εντάξεως της Τουρκίας στην Ε.Ε. και επιβολή δικαιοσύνης στους σφαγιασθέντες λαούς της Μικράς Ασίας.
γ) Πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, η οποία προωθεί το πολυπολιτισμικό χάος στις εθνικές κοινωνίες της Ευρώπης, επιβαρύνοντας τη δημόσια υγεία και αυξάνοντας την εγκληματικότητα.
δ) Υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων από τη ληστρική αντιμετώπιση των τραπεζών.
-Πόσο μπορεί να συμβάλει η Ε.Ε. στη σωστή λύση του Κυπριακού, αλλά και στην καθημερινή ζωή μας;
-Μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην αναθεώρηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης, το οποίο μετέτρεψε την τουρκοκυπριακή μειονότητα σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων. Μπορεί να συμβάλει στην εγκαθίδρυση μιας Ενιαίας Πλειοψηφικής Δημοκρατίας, καθώς επίσης τη μετατροπή των αγγλικών βάσεων σε βάσεις του Ευρωπαϊκού Στρατού υπό ελληνική διοίκηση.
Στην καθημερινή ζωή μας πιστεύουμε ότι η Ε.Ε. μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα, εάν και εμείς βοηθήσουμε στην εμπέδωση των αξιών και ελευθεριών της Ευρώπης στην κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...