Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΕΓΔΥΣΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΣΒΗΝΑΝ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Με γραφικότητες αλλά και με σοβαρές προκλήσεις οι τούρκοι επιχείρησαν να αποτρέψουν από εκατοντάδες ομοεθνείς μας να τιμήσουν με τον δικό μας τρόπο το παλιό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά που βρίσκεται στον κατεχόμενο Πόντο.
Εντεταλμένοι κρατικοί υπάλληλοι και τούρκοι αστυνομικοί (ένας εκ των οποίων είχε ως καθήκον του να φυσάει και να σβήνει κεριά) εμπόδισαν Έλληνες και ελληνικής καταγωγής Ρώσους πολίτες που είχαν μεταβεί εκεί να τελέσουν μιά πρόχειρη λειτουργία έξω από την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Οι κρατικοί υπάλληλοι με ιδιαίτερο θράσσος έβγαλαν ράσα και πετραχίλια από παπάδες (ανάλογα περιστατικάέχουν καταγραφεί και στο αεροδρόμιο) απομάκρυναν εικονίσματα και κεριά που έφεραν οι προσκυνητές.
Παρόντες και δεχόμενοι την τουρκική βία και οι Παναγιώτης Ψωμιάδης και Στέλιος Παπαθεμελής. Οι συγκεντρωμένοι προσκυνητές περιορίστηκαν κατόπιν όλων αυτών να ψάλλουν το "Τη Υπερμάχω" και τον Εθνικό μας Ύμνο που για πρώτη φορά -τουλάχιστον μετά από έναν αιώνα -ακούστηκαν στα βουνά του Ποντου.
Την ίδια στιγμή οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου και άλλοι τούρκοι πράκτορες στήνουν στον Εχίνο πανηγύρι με θρησκετική αφορμή, στο οποίο καταστρατηγούται νόμοι και αρχές χωρίς κανείς να δίνει σημασία...


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...