Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΡΩΣΙΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙ ΜΠΕΣΝΟΒΟ'Ι' ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Με τίτλο "σε θυμόμαστε, δεν σε ξεχνούμε" το εθνικιστικό κίνημα της Ρωσίας DPNI, διοργανώνει πορεία εις μνήμη της Ani Beshnovoj, την 1 Οκτωβρίου, η ώρα 19:00 μ.μ. , με τόπο συγκέντρωσης έξω από το σπίτι της μικρής Άννης.


Τα γεγονότα εν συντομία:
Η Ani Beshnovoj - 15χρονη μαθήτρια, από την Ρωσία, είχε βιαστεί άγρια και στην συνέχεια για να μην μαρτυρήσει στην αστυνομία δολοφονήθηκε τη νύχτα από τις 30ης Σεπτεμβρίου προς την 1η Οκτωβρίου 2008, έξω από την αυλή του ίδιου της του σπιτιού, κατά μήκος της οδού Cuban, περιοχή Mozhaisk της Μόσχας.
Το άψυχο σώμα της μικρής βρέθηκε το πρωί , από τα χτυπήματα είχε σπάσει 3 πλευρά, και υπήρχε ρήξη συκωτιού.
Το μήνυμα για το έγκλημα είχε εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την περιοχή, το κοινό έμεινε άφωνο από την πλήρη αδράνεια της τοπικής διοίκησης, αφού οι αντιπρόσωποι της είχαν κάνει το πάντα βγει το έγκλημα στην δημοσιότητα.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός όμως στις 7 Οκτώβρη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία από τον θάνατο της μικρής Άννης.
Από τότε οι εθνικιστές άρχισαν εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για τα αληθινά συμβάντα, μαζί με διάφορες πατριωτικές δυνάμεις, και μαζί με διάφορα μπλοκ.
Σε λίγες μέρες το φοβερό έγκλημα έγινε γνωστό σε όλη την πόλη μέσα σε λίγες μέρες. Οι τοίχοι σε όλη την πόλη είχαν γεμίσει με επιγραφές για το έγκλημα. Την όλη εκστρατεία βοηθούσε σημαντικά η εκκλησία. Μέχρι της 10 Οκτωβρίου οι πληροφορίες αυξάνονταν αλλά και οι κινητοποιήσεις με την απαίτηση να βρεθεί αμέσως ο δολοφόνος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά!!!
Η κυβέρνηση της Ρωσίας, αρχικά, δεν έκανε καμμία κίνηση , αν και οι πληροφορίες ήταν τόσο τρανταχτές, ότι στο έγκλημα εμπλέκονταν λαθρομετανάστες!
Άντ’ αυτού η κυβέρνηση προσπάθησε να ρίξει λάσπη στην όλη υπόθεση, και προσπάθησαν να κρύψουν από την δημοσιότητα, λέγοντας πως τα όσα ακούγονται είναι ψεύδη!
Ενεργοποίησαν τα Μ.Μ.Ε. αλλά και δικές τους σελίδες και μπλοκ ούτως ώστε να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, πλημμυρίζοντας το διαδίκτυο ότι το έγκλημα "ήταν εφεύρεση του ДПНИ (DPNI) αλλά και άλλων φασιστών"!!!
Και αντί να ενεργήσουν ούτως ώστε να διαλευκανθεί το έγκλημα, είχαν ριχτεί με όλες τους τις δυνάμεις στην παρεμπόδιση της διανομής πληροφοριών.
Το γεγονός όμως ήταν αληθινό, και αφού βγήκαν στην φόρα αληθινά στοιχεία για τον βιασμό και την δολοφονία της μικρής Άννης, στην συνέχεια αφού δεν μπορούσαν να το αποκρύψουν τελείως δήλωναν πως ο βιασμός δεν έγινε από λαθρομετανάστες και πως οι εθνικιστές χρησιμοποίησαν το όλο γεγονός!
Στην συνέχεια υπό τον φόβο της αύξησης του εθνικού θυμού και αφού τα στοιχεία που έβγαιναν στην δημοσιότητα ήταν όλο και πιο δυνατά, η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα κάνει τα πάντα για να βρει τον δολοφόνο.
Μετά από δύο εβδομάδες είχε τεθεί υπό κράτηση ο Farhod Tursunov και είχε τεθεί στα χέρια της Ρωσικής δικαιοσύνης. Μετά από ένα εξάμηνο, το δικαστήριο αποφάνθηκε στο να διαμένει υπό επιτήρηση σε μια κατοικία υψηλής προστασίας.
Εάν μια τέτοια τιμωρία για τη ζωή του παιδιού είναι αρκετά δίκαιη, να το κρίνετε εσείς.


Φυσικά η Άννη δεν ήταν το μοναδικό θύμα, του κύματος βίας που ήρθε στην χώρα από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση. Υπήρχαν πολύ περισσότερα θύματα. Εντούτοις, οι περιστάσεις, γύρω από το όνομα της Ani Beshnovoj που έγινε ένα σύμβολο, προσωποποιώντας όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που έχουν γίνει από τα θύματα της βίας από έξω από τους μετανάστες.
Το πρόβλημα στην Ρωσία προέρχεται από την λαθρομετανάστευση αφού σε επίσημα στατιστικά το 78% τον βιασμών για ένα έτος προέρχονται από μετανάστες κυρίως από την κεντρική Ασία. Μόνο με ισχυρούς νόμους κατά της λαθρομετανάστευσης, και κατά με αυστηρό έλεγχο μπορούν οι δρόμοι να είναι και πάλι ασφαλείς, και να μην θρηνήσει αύριο "την μάνα, την αδελφή, ή την κόρη του" από κάποιον άλλο Farhod Tursunov.
Το ДПНИ (DPNI) από τότε τιμά κάθε χρόνο την μνήμη της μικρής Ani Beshnovoj, και όλων των θυμάτων από τις επιθέσεις των λαθρομεταναστών στην Ρωσία κάθε χρόνο την 1η του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...