Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ο νέος εξευτελισμός των Ελλήνων και τα οδοφράγματα


ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ << ΣΗΜΕΡΙΝΗ >>

ΜΕΤΡΟΥΜΕ τις λέξεις: Πού αρχίζει ο εμπαιγμός και πού τελειώνει ο εξευτελισμός; Πού αρχίζει η αναξιοπρέπεια και πού εκκινεί η δουλοπρέπεια; Πού αρχίζει το καλόπιασμα του κατακτητή και πού σταματά ο ραγιαδισμός; Πού αρχίζει η ανεπάρκεια και πού τελειώνει ο κατήφορος των μονομερών και αδιαπραγμάτευτων υποχωρήσεων; Πού αρχίζει η ύβρη και πού ξεκινά η προσβολή; Αυτά που συνέβησαν χθες με το προσκύνημα κατοίκων της Τηλλυρίας στον Άγιο Μάμαντα πιστοποιούν μέχρι πού είναι δυνατόν να φτάσει, πλέον, ο εξευτελισμός των Ελλήνων της Κύπρου. Έχουμε κράτος; Έχουμε Κυπριακή Δημοκρατία;
Έχουμε Κυβέρνηση; Έχουμε πολιτική ηγεσία; Έχουμε Εθνικό Συμβούλιο; Τίποτε, μα απολύτως τίποτε δεν έχει διδαχθεί κανείς από την ιστορία των Τούρκων, την πολιτική, τη νοοτροπία και την αδιστακτότητά τους;
Τίποτε δεν έμαθαν μετά από εξήντα σχεδόν χρόνια ταπεινώσεων και εξευτελισμών;Χτες, κάθε Έλληνας της Κύπρου, που διαθέτει ακόμα νεύρα και εθνικές ευαισθησίες, ένιωσε μέχρι τα τρίσβαθα της ψυχής του τον νέο εξευτελισμό από ένα καθεστώς, με το οποίο η πολιτική ηγεσία τρέφει ολέθριες ψευδαισθήσεις ότι θα βρει λύση.
Με ποιους; Μ’ αυτούς τους στρεψόδικους και πολιτικούς απατεώνες; Μ' αυτούς τους κλητήρες της Τουρκίας;
Πού είναι η περιλάλητη χημεία, που κόμπαζε το ΑΚΕΛ και ο Χριστόφιας, εν τη απείρω αφελεία τους, ότι θα οδηγήσει με τον… καλό Ταλάτ σε επίλυση του Κυπριακού; Ο δήθεν σύντροφος του Χριστόφια, Ταλάτ, επιβεβαιώνει ξανά ότι είναι πραγματικός Τούρκος: Αφερέγγυος, στρεψόδικος, αδίστακτος, βάναυσος αλλ’ ικανός να περιπαίζει και να εξευτελίζει τον Πρόεδρο, την Κυπριακή Δημοκρατία και όλους τους Έλληνες.
Ταλάτ έχει δύο έγνοιες: Να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία, για να εμπεδώσει στα ηττημένα μυαλά Ελλήνων ότι εκεί υπάρχει δήθεν κράτος, που γνωρίζει μέχρι το 1964 ποιοι πολέμησαν στις μάχες της Τηλλυρίας κατά της τουρκανταρσίας. Και δεύτερο, να καταλύσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο χτεσινός εξευτελισμός δεν στρεφόταν μόνο κατά των κατοίκων της ηρωικής Τηλλυρίας. Στράφηκε ευθέως βάναυσα και προσβλητικά εναντίον όλων των Ελλήνων, με την ανατριχιαστική υπόμνηση της τουρκικής ορδής:
Όσοι περνάτε προς τα κατεχόμενα, να γνωρίζετε και να αναμένετε εξευτελισμούς, προπηλακισμούς, προσβολές και ταπεινώσεις. Υποχρεώνεστε να επιδεικνύετε, ραγιάδες, ε! ραγιάδες και δουλόφρονες, τα διαβατήρια και τις ταυτότητές σας, δηλ. επίσημα κρατικά έγγραφα, σε ένα παράνομο καθεστώς. Και να εκλιπαρείτε μιαν άδεια, μιαν επίσκεψη στο ρημαγμένο σπίτι σας, στους τάφους των γονιών σας, στις λεηλατημένες εκκλησιές σας. Αν το θελήσει ο μεγαλόψυχος Τούρκος πασάς και οι Τ/κύπριοι μουτζαχίντ του.
Στις 23 Απριλίου 2003, σε μια έξυπνη κίνηση, το καθεστώς Ντενκτάς άνοιξε ένα οδόφραγμα και ουσιαστικά αμφισβήτησε ένα κράτος. Με τη μαζική και υστερική προσπάθεια Ελλήνων να πάνε στα κατεχόμενα, ψευδοκράτος και κατοχική Τουρκία εμπέδωσαν σταδιακά στο υποσυνείδητο Ελλήνων ότι πέραν της γραμμής υπάρχει ένα… κράτος, με κυβέρνηση, με Κοινοβούλιο, με Αρχές, με νόμους, με εξουσία, ώστε για να περάσεις πρέπει να επιδείξεις διαβατήριο ή ταυτότητα.
Δηλ., γελοιοποιημένε Έλληνα, να αναγνωρίσεις αυτό το μόρφωμα, που σε εξευτέλισε ξανά, χτες, όπως σ’ εξευτελίζει καθημερινά, αλλ’ άνοες και αναξιοπρεπείς, δουλόφρονες και ανεπαρκείς Έλληνες και ηγέτες δεν θέλουν να καταλάβουν.
Σε τέτοιο ελεεινό κατάντημα έφτασε ο κυπριακός Ελληνισμός. Θα ήταν μια κάποια λύση αν, μετά τον χθεσινό εξευτελισμό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκλεινε όλα τα οδοφράγματα, ως μία πράξη διάσωσης της όσης απέμεινε αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...