Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Με έκπληξη αντιληφθήκαμε από φίλους την επίθεση που δέχεται το πολιτικό μας κίνημα από την ιστοσελίδα σας με κατηγορίες πάρα πολύ βαριές όπως αυτή της υπόγειας συνεργασίας (αν είναι ποτέ δυνατόν) του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και του ΑΚΕΛ.
Δεν ξέρουμε από πού προέρχονται οι πληροφορίες της Κίνησης για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αν υπάρχουν δηλαδή αυτές και δεν είναι απλά αποκυήματα της φαντασίας κάποιων νοσηρών προπαγανδιστών, πάντως ένα απλό πέρασμα κάποιου από τις εκδηλώσεις μας και μια γνωριμία του με τα στελέχη του κινήματος θα τον πεισουν ότι αυτές καθώς και οι κατηγορίες που μας προσάπτονται είναι απολύτως ψευδείς.
Αν και γνωρίζαμε ότι η εμφάνισή μας στην Κύπρο θα ενοχλούσε πολλούς και ότι θα δεχόμασταν διάφορες κατηγορίες, πραγματικά μείναμε έκπληκτοι με την κατηγορία ότι είμαστε κρυπτοακελικοί!
Με αυτό το άρθρο-επιστολή θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση (όπως μας έχει ζητηθεί άλλωστε) σε όσα μας κατηγορούν.Πρώτο στοιχείο που σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου δείχνει την υπόγεια σχέση ΑΚΕΛ - Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι το αμοιβαίο μίσος τους για τον Βάσο Λυσσαρίδη. Ουδέν αναληθέστερον. Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα της κυπριακής πολιτικής σκηνής και από τους ελάχιστους έντιμους κατ’ εμάς πολιτικούς, ο οποίος πολέμησε κατά των Τούρκων στις δικοινοτικές ταραχές και στην εισβολή. Βεβαίως έχουμε και τις διαφωνίες μας ως προς τον ρόλο που διαδραμάτισε ως υποστηριχτής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρέφουμε αβυσσαλέο μίσος εναντίον του. Αντίθετα αναγνωρίζουμε την πολύ μεγάλη συμβολή του στην διαμόρφωση του ΟΧΙ που ειπώθηκε από τον κυπριακό λαό το 2004 και στην εν γένει στάση του από τότε μέχρι σήμερα.
Δεύτερο στοιχείο η αποενοχοποίηση της Τουρκίας που προωθείται και από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου. Σε άρθρο μας καταγγέλλεται ως απαράδεκτη η πρόσκληση από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο των Τούρκων να εισβάλουν στο νησί και αυτή η καταγγελία σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι απόδειξη ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρεί πως δεν ευθύνεται η Τουρκία για την κατοχή. Εμείς θεωρούμε την Τουρκία υπεύθυνη για την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο και επιζητούμε την δικαίωση της πατρίδος μας.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες σε κάποιους που είτε «νομιμοποίησαν» με τα λόγια τους τον εισβολέα είτε ολιγώρησαν στην απόκρουση του είτε δεν έστειλαν βοήθεια και ενισχύσεις προς την Κύπρο ως όφειλαν. Κατηγορήστε μας ότι δίνουμε σε λάθος άτομα ευθύνες, όχι όμως ότι αποενοχοποιούμε την Τουρκία, διότι απλά εκτίθεστε στους αναγνώστες σας.
Τρίτο στοιχείο η κατηγορία ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και το ΑΚΕΛ είναι τόσο αντίθετοι οργανισμοί που χρειάζεται το ένα το άλλο για να υπάρχουν μέσα από την ακραία ιδεολογία τους. Μας κατηγορεί για ακραίο αντικομουνισμό και για νεοναζιστικό μίσος και ταυτόχρονα μας κατηγορεί ότι οργανώνουμε προβοκάτσιες με την Επαγρύπνηση για να ενοχοποιείται ο αντιομοσπονδιακός χώρος.
Καταρχάς θα θέλαμε να μας πείτε από πού βγαίνει το συμπέρασμα για την οργάνωση προβοκάτσιας και ιδιαίτερα στην αντικατοχική της 20ης Ιουλίου και στην πορεία για τον Ισαάκ-Σολωμό; Διότι και οι δύο μας πορείες, που να σημειωθεί είχαν πολύ περισσότερο κόσμο από τις υπόλοιπες κινήσεις-ομάδες πλην της ΕΦΑΕΦΠ στην αντικατοχική της 20ης Ιουλίου, ήταν καθόλα ειρηνικές χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Όσο για τον ακραίο αντικομουνισμό μας, είμαστε ταυτόχρονα και αντικαπιταλιστές αφού θεωρούμε τον καπιταλισμό και τον κομουνισμό την διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος που απλά επιβλήθηκαν για την διευκόλυνση της κυριαρχίας άλλων…
Τέταρτο στοιχείο ο πανομοιότυπος μας ρατσισμός. Σε αυτό τι να πει κανείς; Εμείς θεωρούμε κάθε Τούρκο στο νησί σαν ένα εν δυνάμει εχθρό είτε αυτός είναι έποικος είτε είναι Τουρκοκύπριος. Αν αυτή την θέση την βρίσκει κάποιος πανομοιότυπη με την θέση του ΑΚΕΛ ότι «Οι Τούρκοι είναι αδελφοί μας» δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Πέμπτο στοιχείο σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου είναι η συμπαιγνία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με το ΑΚΕΛ για να φανεί ότι κάποιος προσπαθεί ρίξει τον πρόεδρο Χριστόφια από την εξουσία. Απόδειξη του ανωτέρω ένα σύνθημα σε ένα κείμενο της Πράσινης Πτέρυγας «Εθνικό Ολοκληρωτικό καθεστώς» που υποδηλώνει, σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι τώρα υπάρχει δημοκρατία καλύπτοντας έτσι τον Δημήτρη Χριστόφια. Πάλι τα συμπεράσματα βγαίνουν αυθαίρετα. Φυσικά και δεν είναι δημοκρατία αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κύπρο και ιδιαίτερα εμείς έχουμε δεχθεί πιέσεις και εκφοβισμούς από την αστυνομία. Το ότι ζητούμε ένα εθνικό ολοκληρωτικό κράτος δεν σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση είναι μια ευνομούμενη δημοκρατία, κάθε άλλο μάλιστα.
Έκτο στοιχείο οι ψίθυροι για σχέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με την κυβέρνηση και ότι στελέχη μας προέρχονται από τον ΔΗ.ΣΥ. και εγκρίνονται από την Επαγρύπνηση αλλά και αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι στην αντικατοχική της 20ης Ιουλίου και την πορεία για τον Ισαάκ και τον Σολωμό είδαν στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να χαριεντίζονται με μέλη της Κ.Υ.Π.. Το ότι αυτό υπάρχει σαν αυτόνομο επιχείρημα είναι γελοίο. Ας μας εξηγήσουν πως γίνεται αφού έχουμε τόσο καλές σχέσεις με την Κ.Υ.Π., αυτή να παρευρίσκεται σε όλες μας τις εκδηλώσεις φωτογραφίζοντας και φακελώνοντας τα στελέχη μας.
Πως γίνεται στην περσινή παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, η πλειοψηφία των συλληφθέντων να είναι στελέχη του κινήματός μας; Αλλά αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τους συγγραφείς του άρθρου.Δεν πρόκειται να κάνουμε κι εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) το ίδιο λάθος με τους συγγραφείς του άρθρου και να τους κατηγορήσουμε ως υποκινούμενους από το Α.Κ.Ε.Λ.. Πιστεύουμε ακράδαντα όμως ότι κάποιοι φοβούνται πως θα χάσουν το μικροπολιτικό μαγαζάκι τους εξαιτίας της δυναμικής μας ή φοβούνται μήπως χαρακτηρισθούν "φασίστες" και "ακροδεξιοί" επειδή η πλειοψηφία των απόψεών του είναι ταυτόσημη με την δική μας.
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρίσκεται εδώ, δυναμώνει μέρα με την μέρα κυρίως τραβώντας με το μέρος του την νεολαία που είναι το κύριο μέρος της δύναμής του. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα να σπιλώνει το όνομα του κατηγορώντας το για πράγματα που δεν ισχύουν.Ελπίζουμε η Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο να δει πως στην δυναμική της νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αλλά και των αυτόνομων φοιτητικών παρατάξεων θα βασιστούν για την καταψήφιση του νέου σχεδίου που έρχεται, ως εκ τούτου επιθέσεις με αστήριχτες και τόσο βαριές κατηγορίες θα πρέπει να αποφεύγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...