Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Γ. Καρατζαφέρης: Είμαι το ανάχωμα προς τα ακροδεξιά!

Γ. Καρατζαφέρης: «…Το «ακροδεξιά» νομίζω ότι είναι εκτός Κοινοβουλίου. Επειδή όμως λέμε αλήθειες για φανταστείτε να μην υπήρχε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός! Αυτή τη στιγμή θα είχε φυτρώσει ένα πραγματικό ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα…»
Κυνική δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στην πρωινή εκπομπή Κοινωνία ώρα MEGA των δημοσιογράφων Καμπουράκη, Οικονομέα.

Το δήλωσε χωρίς περιστροφές, τονίζοντας ότι εάν δεν υπήρχε το ΛΑ. Ο. Σ., έχοντας εντάξει στις γραμμές του αυτούς που έχει εντάξει, υπήρχε ο κίνδυνος (κίνδυνος γι’ αυτόν, για εμάς ελπίδα…) να υπάρχει και στην Ελλάδα ένα ακροδεξιό κόμμα όπως και στην Ευρώπη. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι τέτοιο.
Τα ίδια είχε πει και μετά τις Ευρωεκλογές του 1999 όταν η Χρυσή Αυγή είχε στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το κόμμα Πρώτη Γραμμή και είχε επιτύχει και αυτή στο τμήμα που της αναλογούσε ένα εκλογικό αποτέλεσμα.
Τότε έβγαινε στο κανάλι του ο Καρατζαφέρης και κόμπαζε ότι εάν δεν υπήρχε αυτός με το κανάλι του και τα συνθήματά του, θα δημιουργείτο ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα κι ότι αυτός υπήρξε το ανάχωμα, για να μη υπάρξει διαρροή ψήφων προς την εθνικιστική κατεύθυνση. Τελικά, αυτοί στους οποίους αποτέλεσε το ανάχωμα, πήγαν μαζί του. Ευτυχώς (και δεν ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό…) ΟΧΙ ΟΛΟΙ!
Γιατί υπάρχουν και ιδεολόγοι «εκτός κοινοβουλευτικού τόξου»… Ας έλθουμε τώρα στην δήλωσή του στην εκπομπή του MEGA την Τρίτη το πρωί και για να μη θεωρηθούμε ανακριβείς εις το ελάχιστον σας παραθέτουμε αυτούσιο το επίμαχο σημείο της συνεντεύξεώς του:
«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ MEGA & ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ & Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ THN 20-10-09


«Δημοσιογράφος : Κύριε Πρόεδρε, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. κλυδωνίζεται ενώ εσείς είστε σταθεροποιημένος πιστεύετε ότι οδηγεί το κέντρο βάρους της συντηρητικής παράταξης πιο «δεξιά» ή πιο «ακροδεξιά» ;
Γ. Καρατζαφέρης : Το «ακροδεξιά» νομίζω ότι είναι εκτός Κοινοβουλίου. Επειδή όμως λέμε αλήθειες για φανταστείτε να μην υπήρχε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός! Αυτή τη στιγμή θα είχε φυτρώσει ένα πραγματικό ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη με οτιδήποτε προβλήματα αυτό θα δημιουργούσε. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω απορροφήσει όλες αυτές τις κοινωνικές εντάσεις οι οποίες υπάρχουν με ένα θεσμικό Κόμμα, το οποίο είναι μέσα στο κοινοβούλιο, και το έχει αποδείξει μέσα στη Βουλή…»
Τι έχουνε να πούνε για όλα αυτά οι διάφοροι «εθνικιστές», που τον στήριξαν και εξακολουθούν να τον στηρίζουν με επιμονή; Και αυτό πολιτική τακτική; Ο άνθρωπος λέει μόνος του τι κάνει και αυτοί κάνουν πως δεν ακούνε…
Πάντως τόσο τον Καρατζαφέρη, όσο και το σύστημα γενικότερα, έχει ανησυχήσει η σταθερή παρουσία της Χρυσής Αυγής, μιας αδέσμευτης πολιτικής εθνικιστικής δυνάμεως.
Αυτός δε που πιέζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (η οποία του οφείλει…) για μεγαλύτερες πιέσεις προς την Χρυσή Αυγή δεν είναι τόσο η αριστερά, όσο ο Καρατζαφέρης και οι θλιβεροί του «εθνικιστές» συνοδοιπόροι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...