Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πίσω από τις πλέον ανθελληνικές ιστοσελίδες!

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Τουρκία μετά την επανεμφάνιση του ανώνυμου αξιωματικού των ΤΕΔ, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλύψει στους Εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, το πρωτότυπο έγγραφο "Σχέδιο Δράσης για την Καταπολέμηση της Οπισθοδρομικότητας" που αφορά τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του κινήματος του Fethullah Gülen, υπογεγραμμένο από τον Πλοίαρχο Dursun Çiçek.Ο άγνωστος άντρας επανήλθε στέλνοντας αυτή τη φορά e-mail, επισυνάπτοντας μάλιστα μακρύ καταλόγο με 42 ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στο πλαίσιο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και διακρίνονται σε κουρδικές, ακραίες ισλαμικές και εθνικιστικές.
Περίοπτη θέση στις τελευταίες έχουν και oι γνωστοί δικτυακοί τόποι www.cameria.org και www.greekmurderers.net, οι οποίες πλέον δε λειτουργούν. Η τελευταία ήταν μακράν η πιο ανθελληνική ιστοσελίδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Διαδίκτυο, με πολυετή λειτουργία, τακτική ανανέωση και ψευδο-επιστημονικό προφίλ.
Ο ανώνυμος αξιωματικός στο μήνυμά του αναφέρει ότι οι ιστοσελίδες δημιουργήθηκαν από στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου (ΓΕ) για διεξαγωγή "μαύρης προπαγάνδας".
Όπως έγραφα παλαιότερα, η μαύρη προπαγάνδα διεξάγεται από πηγή με ψεύτικη ταυτότητα η οποία παρουσιάζεται από ουδέτερη ως φιλική ενώ στη πραγματικότητα είναι εχθρική.
Αποτελεί τη πιο ακραία μορφή προπαγάνδας, εκμεταλλεύεται τυχόν αδυναμίες στο στρατόπεδο του αντιπάλου και χρησιμοποιεί συχνά μέσα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών, πλαστογραφία κλπ.Άλλες ιστοσελίδες είναι: www.abdullahocalanakademisi.info, apopkk.com, armenianreality.com, gencizbiz.net, genclik.info, gnkur.net, irtica.net, irtica.org, naksilik.com, nursi.info, pkkapo.com, pkkgercegi.com, terorveguvenlik.net, turkatak.com και turkeyturks.com.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ είχε συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός Hüseyin Ataman Yıldırım, ο οποίος δημιούργησε και διαχειριζόταν 35 ιστοσελίδες στο πλαίσιο των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του ΓΕ. Ο ανώνυμος αξιωματικός στο ηλεκτρονικό του μήνυμα επισημαίνει ότι αυτές είναι 42 συνολικά (όλες "κατέβηκαν" από το ίδιο το ΓΕ μετά τις αποκαλύψεις) ενώ το τουρκικό ΓΕ παρακολουθεί τις δραστηριότητες ("the TSK monitored the activities") τουλάχιστον 400 τουρκικών και ξενόγλωσσων ιστοσελίδων.

Από το STRATEGY - GEOPOLITICS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...