Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ




Ο Ισοκράτης είχε πει σε έναν από τους λόγους του αναφερόμενος στην καταστροφή της Ελλάδος από τον στρατό του Ξέρξη :
<< Ο πόλεμος κατά των βαρβάρων θα διαφέρει τελείως όλων των άλλων , διότι εις αυτόν θα μετέχουν όχι μόνο οι κάτοικοι ορισμένης πόλεως ή περιφερείας , αλλά μία Φυλή , η οποία θα διαπνέεται υπό του ιδίου πνεύματος και θα διαθερμαίνεται υπό της ιδίας φλογός >>
150 χρόνια αργότερα , ενωμένοι οι Έλληνες του Μ. Αλεξάνδρου επρόκειτο να εκδικηθούν τους Πέρσες για τα εγκλήματα των ορδών του Ξέρξη στον Ελληνικό χώρο , για την βεβήλωση των Ιερών βωμών , την καταστροφή των σπιτιών και των έργων τέχνης τους .
Η δικαιοσύνη , η πρόοδος , το Ελληνικό πνεύμα επιβάλλονταν στον τότε κόσμο δια του Έλληνα Στρατηλάτη .

Στις μέρες μας αντιθέτως , ο Ελληνισμός περνάει δύσκολες στιγμές .
Η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την οποία θα πληρώσει για άλλη μία φορά στα 36 χρόνια από την μεταπολίτευση ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός , η συνεχής εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών και οι επεκτατικές βλέψεις των << γειτόνων >> μας συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό .
Στην Κύπρο η άσχημη κατάσταση που δημιουργείται από την παρουσία χιλιάδων λαθρομεταναστών σε συνδυασμό με την έλευση χιλιάδων τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα ανησυχεί τους Έλληνες του νησιού οι οποίοι βρίσκουν διέξοδο μόνο στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο .
Το Ε.ΛΑ.Μ. είναι το μόνο πολιτικό κίνημα το οποίο διαδήλωσε κατά των λαθρομεταναστών στους δρόμους της ημικατεχόμενης Λευκωσίας κερδίζοντας την συμπαράσταση της κυπριακής κοινωνίας .
Οι ανεπαρκείς κυβερνώντες είναι φανερό πως δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της μετανάστευσης αντιθέτως διευκολύνουν τους λεγόμενους αιτητές ασύλου έχοντας ως πρότυπο την πολιτική της κυβερνήσεως Παπανδρέου .
Η παιδεία είναι ένα θέμα που δίνει μεγάλη σημασία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο . Σήμερα οι μαθητές της Κύπρου έχουν αποκοπεί από τις Ελληνικές ρίζες τους αφού καλλιεργείται στα σχολεία η λεγόμενη κυπριακή συνείδηση , ενώ συχνά πυκνά γίνονται εκδηλώσεις επαναπροσέγγισης .
Κρύβουν οι μισέλληνες από τους μαθητές μας ποίων τρανών προγόνων ιχνηλάτες είναι . Τους αποκόπτουν από την επικοινωνία μαζί τους αφού κατάργησαν την διδασκαλία στα Αρχαία Ελληνικά , κατέστρεψαν την Ελληνική γλώσσα με το μονοτονικό κάνοντας τα παιδιά μας ανορθόγραφα ενώ αποσιωπούν το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού και το γεγονός πως κάποτε είχαμε δημιουργήσει Κοσμοκρατορίες δια της δύναμης των όπλων και του πνεύματος .
Αν τα διδάσκονταν όλα αυτά , τα Ελληνόπουλα της Κύπρου , δεν θα ήταν σίγουρα η βολική κατευθυνόμενη μάζα που επιθυμούν να συντηρούν τα κυπριακά κόμματα τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο στις εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις .

Είναι πασιφανές πως οι κρατούντες τα ηνία του τόπου υποστηρίζουν όλα εκείνα τα φαιδρά συνονθυλεύματα που τάσσονται υπέρ των αλλοδαπών και των κάθε λογής ανθελλήνων οι οποίοι εναντιώνονται σε όσους υπενθυμίζουν την διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Μεγαλόνησο .
Μετά την μάχη του Γρανικού ποταμού όπου ο Μέγας Αλέξανδρος διέλυσε τον τεράστιο Περσικό στρατό , φέρθηκε ευγενικά στους πέρσες αιχμαλώτους . Περιέλθαψε όσους είχαν τραυματιστεί , δεν έκανε όμως το ίδιο με τους Έλληνες μισθοφόρους των Περσών που συνέλαβε . Τους έστειλε αιχμαλώτους για καταναγκαστική εργασία στην Μακεδονία. Διότι αυτοί σήκωσαν τα όπλα εναντίον της Πατρίδας τους και ήταν μίσθαρνα όργανα των εχθρών !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...