Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Το κείμενο αυτό συντάχθηκε με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα παγκύπριων και τοπικών εφημερίδων, τα οποία μας κατηγορούν ως "νυκτοβάτες",ακραίους, επικίνδυνους εθνικιστές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α και των αγωνιστών της σε ορισμένες εκδηλώσεις τους για να προβάλουν τις αιμοδιψείς θέσεις τους. Επιβάλλεται λοιπόν δημοκρατικά το δικαίωμα έστω μιας απάντησης εκ μέρους μας.

Όσο αφορά το ιδεολογικό υπόβαθρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) συνοψίζετε στο ότι παραμένουμε πιστοί ακόμα στο όραμα μιας ελεύθερης Πατρίδας μετουσιωμένοι στα οράματα και τις θυσίες των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α και των προγόνων του Έθνους και της Φυλής μας. Μπορεί αυτό για κάποιους να φαίνεται ουτοπία, γραφικό ή ακόμα και περιθωριακό, αλλά διερωτόμαστε αν επιτέλους μας επιτρέψουν να πιστεύουμε σε ιδανικά και αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για την πολύπαθη Πατρίδα μας. Ή μάλλον πρέπει εμείς και η νεολαία μας να υπακούμε σε ότι μας προτρέπουν οι συνθήκες των πολιτικών μας.

Ξεκάθαρο, εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δε χρωστάμε σε κανένα και ούτε χρειαζόμαστε κανενός την χειραφέτηση και καθοδήγηση για ποιες συνθήκες πρέπει να ακολουθούμε. Στέκουμε αγέρωχα μπροστά στις οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες, που είναι πάμπολλες, με μοναδικά όπλα μας την πίστη και την άδολη αγάπη προς την Πατρίδα μας.

Κανένα από τα μέλη μας μέχρι σήμερα και εννοούμε κανένα δεν πέρασε με διαπιστευτήρια στα κατεχόμενα εδάφη μας και ούτε παρευρέθηκε σε κάποιο καζίνο των κατεχομένων για να δοκιμάσει τάχα την τύχη του, όπως πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας. Όσο αφορά την νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), όλα τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας μας είναι εμποτισμένοι και συνειδητοποιημένοι για το τι πράττουν για την πατρίδα τους. Την ίδια ώρα που ορισμένοι άλλοι νέοι παρευρίσκονται σε πάρτι με ναρκωτικά και ασυδοσία , η νεολαία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η πρώτη που συχνά με επώδυνο υλικό και κοινωνικό κόστος παρευρίσκεται και δίνει δυναμικά το παρόν της σε κάθε εκδήλωση για να εξασκήσει το ελάχιστο καθήκον της, δηλαδή να τιμά εκείνους που έδωσαν την ίδια τους την ζωή και το αίμα για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι σήμερα έστω σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Κλείνοντας ελπίζουμε ότι κάποιοι θα αφουγκραστούν και θα καταλάβουν επιτέλους ποιους πραγματικά σκοπούς εξυπηρετεί το ΕΘνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)



Πέτρος Κουντουρέσιης
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

www.elamcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...