Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αστυνομικοί πήγαν για έρευνα και τους έδειραν

Αρον-άρον έφυγαν από καταυλισμό Αθίγγανων κοντά στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη άνδρες της Ασφάλειας που επιχείρησαν και κάνουν έρευνα για τον εντοπισμό κλεμμένων καλωδίων χαλκού καθώς οι Αθίγγανοι τους... πλάκωσαν στο ξύλο. Οι αστυνομικοί μετά από καταγγελία ιδιώτη για κλοπή από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του μεγάλης ποσότητας χαλκού, αποφάσισαν να εισβάλουν στον καταυλισμό για να πιάσουν τους Αθίγγανους... στον ύπνο. Εκείνοι όμως τους περίμεναν σε θέση μάχης και τους υποδέχτηκαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα, με τα οποία άρχισαν να τους ξυλοκοπούν. Τότε ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό του εξαγριωμένου πλήθους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τίποτα. Αντίθετα, όρμησαν στους αστυνομικούς, τους τραυμάτισαν, άρπαξαν το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός, προκάλεσαν φθορές στο περιπολικό και τους υποχρέωσαν να φύγουν τρέχοντας για να γλιτώσουν τη ζωή τους.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πιο οργανωμένες αυτή τη φορά, παρουσία εισαγγελέα, επέστρεψαν στον καταυλισμό λίγες ώρες αργότερα και μετά από έρευνα κατάφεραν να βρουν το κλεμμένο υπηρεσιακό περίστροφο, αλλά και το διαλυμένο περιπολικό. Μάλιστα βρέθηκε και κατασχέθηκε όλη η ποσότητα του χαλκού που είχε κλαπεί, αξίας 60.000 ευρώ. Από την προανάκριση έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 36χρονου και ενός 28χρονου Ρομά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων δραστών. Για τη διοικητική διερεύνηση του επεισοδίου έχουν διαταχθεί ΕΔΕ.

Από την ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...