Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δεύτερη Επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης έξω από τα Ηνωμένα Έθνη στις 6 Απριλίου 2010





http://thraciangenocide.org/second_hellenic_genocide_commemoration_outside_the_un_on_april_6_2010

New York, 6 Απριλίου, 2010

Η Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής «ΟΡΦΕΥΣ», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης τίμησαν την Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης καθώς και όλα τα θύματα των Αρμενίων, Ασσυρίων που διεπράχθηκαν από την Τουρκία.
Η φετινή εκδήλωση σηματοδοτεί το δεύτερο έτος στη σειρά που οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο Ράλφ Μπάντς έξω από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων στη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης Ιωάννης Φιντανάκης, και Νικόλαος Taneris βοηθήθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Χρήστο Ορφανάκο και κ. Ιωάννη Γκόρο στη δημιουργία πλακάτ με αναπαραγωγές των αμερικανικών εφημερίδων , της Γενοκτονίας των Ελλήνων, και με αφίσες των δραστών της Γενοκτονίας "Ενβέρ" Πασά και Μουσταφά Κεμάλ.

Το εκπαιδευτικό φυλλάδιο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων: Μια μελέτη περίπτωσης της περιφέρειας της Θράκης» από τον Θεοφάνη Μαλκίδη διανεμήθηκε στο κοινό .
Φέτος υπήρξε ένα γιγάντιο εθιμοτυπικό νεκρικό στεφάνι λουλουδιών , μαζί με μια πινακίδα που έγραφε «ΕΛΛΗΝΙΚΗ γενοκτονία ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 1914-1923"

Ο κύριος ομιλητής της τελετής και σημερινός πρόεδρος της ΠανΘρακικής Ένωσης Αμερικής «Ορφέας» ήταν ο Νικόλαος Τανέρης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...