Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συνέλαβαν 72 αλλοδαπούς πορτοφολάδες στον ΗΣΑΠ !

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η μεγαλύτερη συμμορία πορτοφολάδων, που έχει εξαρθρωθεί μέχρι τώρα από την αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε στην Ασφάλεια, προχθές το μεσημέρι μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών, Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού, καθώς και δυο Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν 72 αλλοδαποί, ενώ λίγο αργότερα, συνελήφθη στην Καλλιθέα 26χρονος Ελληνας υπάλληλος εταιρίας Σεκιούριτι που εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας.

Από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς 69 είναι Ρουμάνοι (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρεις γυναίκες είναι από τη Βουλγαρία.

Ο Ελληνας κατηγορείται ότι παρείχε τουλάχιστον κάλυψη και πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, λαμβάνοντας διάφορα χρηματικά ποσά από τους πορτοφολάδες οι οποίοι έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Ανακρινόμενος ομολόγησε και αναγνώρισε τους αλλοδαπούς ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια. Στη συνέχεια, πάντοτε, επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού βέβαια είχαν πάρει το περιεχόμενό τους.

Οι αστυνομικοί, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την άδεια επί είκοσι μέρες έπαιρναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των πορτοφολάδων τα πρόσωπα των οποίων προκύπτουν από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, καθώς και οι σχέσεις τους και κινήσεις τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Στον κάδο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πορτοφόλια, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί από ποιους τα άρπαξαν.

Και οι 73 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...