Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ο ΕΛΕΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΘΕΟΓΝΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

<< Κατάργησαν τον καλό καπετάνιο που τους πρόσεχε και αρπάζουν βίαια περιουσίες και η τάξη χάθηκε και ο φόρος δεν είναι πια δίκαιος , εξουσιάζουν οι χαμάληδες , και οι κακοί είναι πάνω από τους ευγενείς , φοβάμαι μήπως το κύμα καταπιεί το πλοίο . >>

Θεόγνης , ποιητής της Αρχαϊκής περιόδου από τα Μέγαρα .

Στην εποχή του Θεόγνη , περί το 544 π.χ. , οι δημοκράτες υπερισχύουν των αριστοκρατών. Οι πολλοί αναλαμβάνουν τα δημόσια αξιώματα και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους . Ο Θεόγνης παρομοιάζει την πολιτεία με πλοίο που πλέει την νύχτα κοντά στη θάλασσα της Μήλου . Η θάλασσα το χτυπάει από παντού . Όμως όσοι είναι πάνω στο πλοίο δεν θέλουν να αντλήσουν τα νερά και έτσι το πλοίο κινδυνεύει να καταποντιστεί .
Στην εποχή την δική μας , την Ελλάδα κυβερνούν εδώ και 36 χρόνια οι αποκαλούμενοι δημοκρατικοί οι οποίοι βυθίζουν το πλοίο στην χρεωκοπία .
Ο Ελληνικός λαός δεν φαίνεται ικανός να αντλήσει τα νερά από το πλοίο υποστηρίζοντας ακόμα τα αστικά κόμματα που τον έχουν οδηγήσει μαθηματικά στην καταστροφή .
Πρωτοφανείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων συντηρούν το από δεκαετίες κλίμα λιτότητας .
Μέτριοι έως ανίκανοι πολιτικοί γόνοι γνωστών οικογενειών διαδέχονται με τα κόμματά τους ο ένας τον άλλον .
Με την εσωτερική αστάθεια δένει αρμονικά η εξωτερική απειλή στα εθνικά μας θέματα .
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραχωρεί την Ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες και με ειδική εγκύκλιο φροντίζει για την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές !
Επίσης δια μέσου της υφυπουργού εσωτερικών κ. Θεοδώρας Τζάκρη αναμένονται στην Ελλάδα όπου θα τους δοθεί και η Ελληνική Ιθαγένεια και οι περιουσίες τους οι 50.000 συμμορίτες και οι απόγονοί τους που πολέμησαν υπέρ της απόσχισης της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό !
Ενθουσιασμένοι οι εναπομείναντες ομοϊδεάτες τους κυκλοφόρησαν εφημερίδα μέσα στην Ελληνική επικράτεια - γραμμένη στην σκοπιανή διάλεκτο – όπου κατηγορούν την Ελλάδα και τους Μακεδονομάχους .
Ο τραγικά ανεπαρκής υπουργός Άμυνας Βενιζέλος φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο αφού βρίσκεται σε μόνιμη διαμάχη με τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού , έκοψε το πτητικό επίδομα από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τους απαγόρευσε να πετούν πάνω από το ανατολικό
Αιγαίο διότι οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών ….κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο !
Εθνικά αναγεννημένος από αυτά τα μέτρα ο νομάρχης Χίου , Πολύδωρος Λαμπρινούδης , ζητά την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους έτσι ώστε να μπορούν να επισκεφθούν αλλά και να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί αφού η Ελληνική νεολαία το εγκαταλείπει για τα μεγάλα αστικά κέντρα .
Στην χαρούμενη Μεγαλόνησο Κύπρο κυβερνούν οι κομμουνιστές , οι οποίοι διώκουν τους ενοχλητικούς αντιφρονούντες .
Αρνούνται να πάρουν μέτρα κατά της κρατικής σπατάλης παρ’όλο που οι οικονομολόγοι τονίζουν ότι σε τρία χρόνια η Κύπρος θα βρεθεί στην κατάσταση της Ελλάδος .
Από την άλλη πλευρά , σύμφωνα με την JCC που ελέγχει τις πιστωτικές κάρτες , χιλιάδες Ε/κ μεταβαίνουν στην Τουρκία , μέσω του παρανόμου αεροδρομίου του Τύμπου , αιμοδοτώντας τις αγορές της Κωνσταντινούπολης , της Άγκυρας και της Αττάλειας .

Ο ποιητής Θεόγνης όταν η κατάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα του έφτασε στο απροχώρητο αναγκάστηκε με πολλούς ομοϊδεάτες του να μεταναστεύσει . Φιλοξενήθηκε στη Σικελία , στην Εύβοια , στην Σπάρτη , παντού όπου η εξουσία είναι στα χέρια των Αρίστων .
Τίποτα όμως δεν ήταν πιο αγαπημένο από την πατρίδα .
Έγραψε :


<< Γιατί ήρθα κάποτε κι εγώ στη σικελική γη . Ήρθα στη γεμάτη αμπέλια πεδιάδα της Ευβοίας , Μα και στην Σπάρτη , την πόλη του γεμάτου με καλάμια Ευρώτα , την ξακουστή και όλοι με καλοδέχονταν όταν έφτανα εκεί . Όμως καθόλου δεν ευχαριστήθηκε μ’ εκείνα η ψυχή μου . Γιατί από την πατρίδα τίποτα δεν είναι πιο γλυκό >>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...