Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΑΜΨΩΝ



Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στη Λευκωσία η εκδήλωση-ομιλία σχετικά με τη ζωή και το έργο του Νίκου Σαμψών.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά για τους λόγους που ως Έλληνες Εθνικιστές οφείλουμε να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, από στέλεχος του Κινήματος μας.


Ακολούθως, την σκυτάλη ανέλαβε ο κεντρικός ομιλητής και υιός του Ήρωα, Σωτήρης Σαμψών, ο οποίος άρχισε την ομιλία του με μια γενική αναφορά στη δράση του "Άτρωτου" και ακολούθως μας εξιστόρησε σημαντικές στιγμές απο την ζωή του πατέρα του όπως μόνο αυτός τις έζησε.

Στην συνέχεια η εκδήλωση εξελίχθηκε σε συζήτηση κυρίως για την ζωή του Ν.Σαμψών, σε συνάρτηση με την στάση μας στα γεγονότα του σήμερα.
Άξια αναφοράς για μια ακόμη φορά η τιμητική παρουσία του αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α , Τάκη Μιτσίδη, ο οποίος με την συμβολή και του Σωτήρη Σαμψών μας αποκάλυψαν πολλά όσο για την φερεγγυότητα του Ήρωα Νίκου Σαμψών, τόσο και για την ποιότητα αυτών που μέχρι και σήμερα σπεύδουν να σπιλώσουν την μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...