Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η «πρόκληση» του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Σε πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «Γνώμη» κάτω από τον μεγάλο τίτλο «Υποθάλπουν ενσυνείδητα τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία» γράφει για την πρόκληση από τους εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), οι οποίοι τολμούν να μοιράζουν φυλλάδια έξω από τα Γραφεία Εργασίας…. Τα πιο πάνω τα λέει η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε συνέντευξή της στην εν λόγω εφημερίδα, η οποία προσπαθεί, να κατευνάσει την οργή του κόσμου, ο οποίος έχει αγανακτήσει με τα υπέρογκα ποσά τα οποία δίνονται σε Τουρκο"κύπριους" και σε πολιτικούς πρόσφυγες.

Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργό για τους πολιτικούς πρόσφυγες δαπανούνται «μόνο» 15 εκατομμύρια τον χρόνο και πως οι Τουρκο"κύπριοι" λήπτες βοηθήματος είναι ελάχιστοι «μόνο» 179! Εννοείτε πως οι αλλοδαποί δεν αυξάνουν την ανεργία, παρόλο που η ίδια παραδέχεται αύξηση της ανεργίας αλλά θεωρεί απαράδεκτη την πρόταση να καταπολεμηθεί μειώνοντας το ποσοστό των λαθραίων μεταναστών... Επίσης αναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να φτιάξει χώρους υποδοχής των αιτητών πολιτικού ασύλου, στην περιοχή Λάρνακας, πράγμα που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Εν κατακλείδι η υπουργός Εργασίας βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις, στοχευμένη επίθεση κατά της κυβέρνησης καθώς και προσπάθεια κάποιων να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη εξάπτοντας τον ρατσισμό.

Είναι ξεκάθαρο πως η ακολουθούμενη πολιτική, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, προκαλούν αντιδράσεις ανάμεσα στον κόσμο. Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης εμφανίστηκε πολύ πιο παλιά απλά τώρα φάνηκε στον κόσμο λόγω της έλευσης πάρα πολλών λαθραίων κυρίως από χώρες της Ασίας.

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είμαστε το πρώτο κίνημα το οποίο έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με την πορεία εναντίον του φαινομένου αυτού και εσχάτως με ενημερωτικά φυλλάδια τα οποία μοιράζονται έξω από τα γραφεία εργασίας και τα γραφεία κοινωνικών ασφαλίσεων. Επίσης πρόκειται να επεκτείνουμε τις πολιτικές μας δράσεις και στην Λάρνακα αντιτιθέμενοι στην δημιουργία χώρων υποδοχής των λαθραίων μεταναστών.

Να γνωρίζουν λοιπόν οι κυβερνώντες πως οι «προκλήσεις» μας θα συνεχιστούν και πως θα μας βρουν απέναντί τους στα σχέδια τους για «ειρηνικό» αφελληνισμό της Κύπρου μας, μέσω της αλλοίωσης του εθνολογικού της χαρακτήρα.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο
(Ε.ΛΑ.Μ.)

Κύπρος γη Ελληνική

www.elamcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...