Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

<< Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία η μόνη λύση για Κύπρο >> λέει ο Χριστόφιας



Ύστατο κάλεσμα στην τουρκο"κυπριακή" "ηγεσία" και την Άγκυρα να δώσουν απτά δείγματα γραφής και να αποδείξουν στην πράξη τις κατά καιρούς διακηρύξεις τους ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού, απηύθυνε ο Δ. Χριστόφιας.

Μιλώντας σε μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη των πεσόντων του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974, ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με λογικές θέσεις, εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Ταυτόχρονα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να στρέψουν τις προσπάθειες τους προς την Τουρκία, ώστε να περάσει από τα συνθήματα στην πράξη.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόφιας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση, απλώς για να κλείσει το Κυπριακό.

Είπε ακόμα ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη συνολικής και λύσης όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά δεν θα συμβιβασθεί με το στάτους κβο, γιατί –όπως υποστήριξε, «υποθηκεύει την ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας».

Τέλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο οδυνηρός συμβιβασμός της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικά δρόμος για ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής».

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, μιλώντας σε μνημόσυνο πεσόντος στη Λεμεσό είπε ότι μέχρι τώρα σημειώθηκε μηδαμινή μόνο πρόοδος στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού και ζήτησε συλλογικότητα και χάραξη κοινής στρατηγικής.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι οι συνομιλίες θα οδηγηθούν σε περαιτέρω εκφυλισμό, στην περίπτωση που η τουρκική πλευρά δεν εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, δεν σεβαστεί τις αρχές και αποφάσεις του διεθνούς παράγοντα και συνεχίσει να επιδιώκει λύση συνομοσπονδίας.

Εμείς πάλι σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τασσόμαστε ενάντια σε κάθε λύση ξεπουλήματος των πατρογονικών μας εστιών. Αυτός ο τόπος είναι Ελληνικός και δεν δεχόμαστε να ξεπουλήσουμε αυτή την γη σε κανένα! Οι πρόγονοι μας διαφύλαξαν πολύ ακριβά την ελευθερία μας, και την ελληνικότητα μας για να την ξεπουλήσουμε στον οποιοδήποτε.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...