Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γερμανία: Σάλος από βιβλίο με ρατσιστικά σχόλια

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το βιβλίο του στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας -και μέλους των Σοσιαλδημοκρατών- Τίλο Σαραζίν. Υπό τον τίτλο "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της", κυκλοφορεί τη Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία, με σωρεία ρατσιστικών σχολίων για τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους μετανάστες.

"Λιγότερο μορφωμένοι από τους υπόλοιπους και λιγότερο πρόθυμοι να ενταχθούν κοινωνικά, αποτελούν βάρος για το κοινωνικό κράτος... Εάν συνεχιστούν οι γεννήσεις με τους σημερινούς ρυθμούς, οι μουσουλμάνοι θα επικρατήσουν αριθμητικά των Γερμανών, σε 80 χρόνια" αναφέρει χαρακτηριστικά απόσπασμα από το βιβλίο.
Ο Σαραζίν, έχει προκαλέσει και στο παρελθόν με τα υβριστικά του σχόλια για τους Τούρκους και του Άραβες, που ζουν στη Γερμανία, αρνείται ότι υποδαυλίζει τον ρατσισμό.

Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών έχει διαφορετική γνώμη και ήδη τον καλεί να παραιτηθεί από το κόμμα και την "Bundesbank".

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Άξελ Βέμπερ, επίδοξος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κρατώντας αποστάσεις, η "Bundesbank" ανακοίνωσε ότι το βιβλίο εκφράζει προσωπικές απόψεις του Σαραζίν, που δεν συνδέονται με τη θέση του στην τράπεζα. Εξετάζει, όμως το ενδεχόμενο, να κινήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή του.



Από την λίστα μηνυμάτων ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...