Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Η Σημαία μας στον Πενταδάκτυλο»

Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, μιλώντας σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Δήμο Στροβόλου για τα 50χρονα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και ενώ άγημα μετέφερε την Πολεμική Σημαία που βγήκε αιματοβαμμένη από το στρατόπεδο της Δύναμης στο Γερόλακκο, είπε ότι στόχος, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, είναι η πολεμική σημαία της ΕΛΔΥΚ να ξανακυματίσει στον Πενταδάκτυλο.

Η ρήση σε επίσημη ομιλία του διοικητής της ΕΛΔΥΚ, που εκπροσωπεί την επίσημη παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και καταχειροκροτήθηκε. Ο Συμεών Κεβεντζίδης, ποντιακής καταγωγής, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα νεότερα στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Είναι χαμηλών τόνων έναντι των μέσων ενημέρωσης, αλλά αυστηρός στο στρατιωτικό καθήκον. Εκπαιδεύει και καθοδηγεί την ΕΛΔΥΚ ως κομμάτι της άμυνας της Κύπρου που, αν χρειαστεί, θα πολεμήσει για την ελευθερία της Κύπρου και την τιμή του Έθνους.


Από το STRATEGY REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...