Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η .. ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Κατά καιρούς αναρωτούνται οι διάφοροι προοδευτικοί αρθρογράφοι για την ραγδαία άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου( Ε.ΛΑ.Μ.). Τους ενόχλησε η επιβλητική παρουσία του Μετώπου τόσο στην πορεία ενάντια στην τουρκική εισβολή τον Ιούλιο όσο και εκείνη στο Παραλίμνι τον Αύγουστο προς τιμήν των Ισαάκ και Σολωμού.
Καλούν μάλιστα εν μέσω "δημοκρατικού" παραληρήματος το κράτος να λάβει μέτρα. Οι θολοκουλτουριάρηδες που υποστηρίζουν οτιδήποτε μη ελληνικό χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες . Στους ιδεολόγους , στους αφελείς και στους πράκτορες.
Οι πρώτοι είναι αντίπαλοι μας αλλά τους σεβόμαστε. Αγωνίζονται για τις ιδέες τους όποιες και αν είναι αυτές. Οι δεύτεροι είναι άξιοι της μοίρας τους, ασήμαντα ανθρωπάκια που βρίσκουν κοινωνική διέξοδο σε αριστερά κινήματα όπου παρασύρονται εύκολα από τους επιτήδειους.
Οι τρίτοι είναι βέβαια οι πλέον επικίνδυνοι. Χρηματοδοτούνται από ξένα κέντρα για να πολεμούν τον Ελληνισμό της Κύπρου και της Ελλάδος. Κάποιοι από αυτούς αρθρογραφούν από τα κατεχόμενα σε κυπριακές εφημερίδες περνώντας με θαυμαστό πραγματικά τρόπο την τουρκική προπαγάνδα μέσα στα σπίτια μας.
Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι του "πνεύματος", πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, λογοτέχνες κ.α. οι οποίοι καλλιεργούν την συλλογική ευθύνη σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Μετατρέπουν την αυτοάμυνα σε σφαγή αθώων τουρκοκυπρίων από εγκληματίες Έλληνες κατά προτίμηση Εθνικιστές.
Χρησιμοποιούν αθώες έννοιες όπως η αγάπη, η ειρήνη, η συναδέλφωση των λαών. Στην Κύπρο ομιλούν για την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και τ/"κ" διότι όπως λένε "όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ήλιο".
Η προπαγάνδα και η προδοσία τους σε βάρος της Ελληνικής φυλής είναι διαχρονική . Στο επίσημο θεωρητικό όργανο του Κ.Κ.Ε., στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (τεύχος Φεβρουαρίου 1924, σελ. 55-56) δημοσιεύονται τα εξής σχετικά με την απελευθέρωση της Μακεδονίας:
"Από τον πόλεμο του 1912 ο Μακεδονικός λαός έχασε την ενότητά του. Απελυτρώθη από τον Τούρκο αγά και βέη, δια να υποδουλωθεί στους Έλληνες, Βούλγαρους και Σέρβους μεγαλεμπόρους, βιομήχανους και τσιφλικάδες, οι οποίοι μοιράστηκαν μεταξύ τους την Μακεδονία προς εκμετάλλευση. Οι κεφαλαιοκράτες όλων των βαλκανικών χωρών, μάχονται αναμεταξύ τους ποιος θα εκμεταλλευθεί περισσότερο τον Θρακικό και Μακεδονικό λαό και για αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν για να του δώσουν δικαιώματα για να ζήσει συμφιλιωμένος χωρίς καμιά διάκριση μεταξύ φυλών, εθνικοτήτων, θρησκευμάτων κλπ."
Ο λαός της Ελλάδος είχε πολεμήσει και είχε απελευθερώσει με θυσίες και αίμα τα βόρεια Ελληνικά εδάφη της Μακεδονίας και της Θράκης και οι αριστεροί ονειρεύονταν την Μακεδονία και την Θράκη πολυεθνικές και ανεξάρτητες από το Ελληνικό κράτος!
Αρκετά χρόνια αργότερα ο Ελληνικός στρατός έδωσε τέλος σε αυτά τα όνειρα με την λήξη του συμμοριτοπολέμου.
Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε επιβάλλεται όσοι αισθάνονται Έλληνες στην Κύπρο, να δώσουν ακόμα περισσότερη δύναμη στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Ήδη υπάρχουν γραφεία σε τρεις πόλεις , στην Λευκωσία , στην Λεμεσό και στην Πάφο.


Όποιος θέλει, μπορεί!


Στράτος Καρανικολάου
Στέλεχος πολιτικού συμβουλίου Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...