Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η << ΣΗΜΕΡΙΝΗ >> ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΛΑ.Μ.


 
               Ο Αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. κ. Φώτης Παπαφώτης .



Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Χριστόφια
«Αυτή που αποκαλέσατε εισβολέα είναι η μητέρα πατρίδα», είπε σε ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ Μαρίνος Αριστείδου


ΕΛΑΜ
Προτείνει επανατοποθέτηση του Κυπριακού

Χωρίς επεισόδια και εξάρσεις φανατισμού πραγματοποιήθηκε χθες η πορεία διαμαρτυρίας της νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου κατά των δηλώσεων του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος μίλησε για «ούτω καλούμενες μητέρες πατρίδες που εισέβαλαν στην Κύπρο», το 1974.
Διακόσιοι διαδηλωτές, κρατώντας ο καθένας από μια ελληνική σημαία, πορεύτηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Δημοσθένη Σεφέρη, μέχρι τον κυκλικό κόμβο στο προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιησαν την εκδήλωσή τους.


Τα συνθήματα
Οι διαδηλωτές, συντεταγμένοι σε τετράδες και δυάδες, φορούσαν ομοιόμορφη ενδυμασία και φώναζαν συνθήματα όπως: «Ελλάς, Ελλάς, σκέπασε κι εμάς», «Δόξα και τιμή στους ήρωες της ΕΛΔΥΚ», «Ζήτω το Έθνος». Η πορεία, την οποία συνόδευαν αστυνομικά οχήματα, κατέληξε μπροστά στην προτομή του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, όπου ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μαρίνος Αριστείδης και ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ Φώτης Παπαφώτης εκφώνησαν τους λόγους τους. Ο Μαρίνος Αριστείδου έκανε αναφορά στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Παύλο Μελά, στον Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και στους ήρωες της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι πολέμησαν στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστόφια είπε: «Να κοιτάξετε τη χήρα του Σωτήρη Σταυριανάκου και να της πείτε κατάματα ότι όταν ο άντρας της όρθωνε το ανάστημά του στα τουρκικά άρματα, ήταν εισβολέας», ενώ ανέφερε και άλλα παραδείγματα ΕΛΔΥΚάριων, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό των Κυπρίων. «Αυτή που αποκαλέσατε εισβολέα, κ. Πρόεδρε, είναι η μητέρα Πατρίδα μας. Είτε σας αρέσει είτε όχι», φώναξε με έμφαση. Ο κ. Αριστείδου αναφέρθηκε στη συνέχεια ενάντια «στη στρατηγική υποχωρήσεων στο Κυπριακό και το ανθελληνικό κλίμα που επιβάλλεται από την Κυβέρνηση, με την ανοχή της πατριδοκάπηλης αντιπολίτευσης», όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ είπε ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις Μετώπου βασίζονται σε σταθερή πολιτική γραμμή και αυθεντική εθνικιστική ιδεολογία. Αυτό που προτείνουν είναι η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στις ορθές του βάσεις, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής, η ριζική αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων που συντηρούν τον κατακτητή και η διακοπή κάθε οικονομικής και πολιτικής ενίσχυσης του ψευδοκράτους.
«Θυματοποιούν το λαό»
Ο τομεάρχης της ΕΟΚΑ Φώτης Παπαφώτης, εμφανώς συγκινημένος από την εκδήλωση, εξέφρασε την αντίθεσή του για την πορεία του Κυπριακού και μίλησε για την πολιτική προπαγάνδα της Κυβέρνησης, η οποία θυματοποιεί το λαό και τον υποβάλλει σε πλύση εγκεφάλου, ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί με πατριωτισμό, αλλά με συνεχείς υποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...