Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

H Τουρκική ανταρσία του 1963-64 και η πανηγυρική δικαίωσις μου


Οι κυβερνώντες κομμουνιστές στην προσπάθειαν τους να αφελληνίσουν την Κύπρο μας πλαστογραφώντας την ιστορίαν, μας είπαν πρό έτους περίπου δια στόματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως και του υπουργού της παιδείας ,οτι τα γεγονότα των ταραχών του 1963-64 δεν ήταν Τουρκική ανταρσία αλλα τα δημιούργησαν παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες τ/"κ" και Ε/Κ.
Μόλις ελέχθησαν τα προαναφερόμενα τα διέψευσα με δύο άρθρα μου στην εφημερίδα «ΜΑΧΗ» ως και ένα στην «ΑΛΗΘΕΙΑ», και με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξα ότι τα γεγονότα εκείνα ήταν μέρος σχεδίου της Τουρκίας για ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ της Κυπρου μακροχρονίως. Το σχέδιον εκείνο είχε καταρτισθή από το Γενικόν Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού μόλις οι δόλιοι Άγγλοι ενέπλεξαν και την Τουρκίαν στο πρόβλημα της Κύπρου το 1956! Πρώτη ενέργεια της Τουρκίας τότε όπως αποκάλυψα, ήταν η οργάνωσις των τ/"κ" στην εξτρεμιστικήν οργάνωσιν «ΒΟΛΚΑΝ» μετονομασθέντης λίγο αργότερα ως ΤMΤ, με πρώτον υπεύθυνον τον ταγματάρχη του τουρκικού στρατού ΙΣΜΑΗΛ ΤΑΝΣΟΥ ο οποίος άνηκεν στες δυνάμεις ανορθόδοξου πολέμου. Τα προαναφερόμενα που απεκάλυψα πρό έτους περίπου δίδοντας και γραπτά στοιχεία που ευρέθησαν μέσα στον χαρτοφύλακα του αντιπροέδρου της Κυπριακής δημοκρατίας τότε τ/κ Φαζίλ Κουτσιούκ και στο χρηματοκιβώτιο του Υπουργείου Γεωργίας που προϊστατο ο Υπουργός Πλούνερ οι οποίοι με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1963 τα εγκατέλειψαν, τα επαναβεβαιώσαμεν κείνην την περίοδον σε ραδιοφωνική εκπομπή του «ΛΟΓΟΥ» ομού με τους συναδέλφους μου Χαράλαμπου Λότταν ε.α Αντ/γον, και Ευάγγελον Νίκον Συνταγματάρχη ε.α διαβάζοντας μάλιστα και μέρος από τα έγγραφα εκείνα.
Συνεχίζω με την παράθεσιν μέρους από πρόσφατην συνέντευξη του εν αποστρατεία Τούρκου στρατηγού ΓΙΡΜΙΜΠΕΣΟΓΛΟΥ, ο οποίος το 1974 ήταν ο Διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού, που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτά που αποκαλύψαμεν προ έτους ως προαναφέρω. Ιδού λοιπόν του λόγου το αληθές! «Στην Κύπρο οργανώσαμεν τους τ/"κ" στην μυστικήν οργάνωση «ΒΟΛΚΑΝ» που μετ’έπειτα ονομάσθην ΤMΤ κατόπιν σχεδίου, εάν θέλετε να προκαλέσετε αναταραχή στο λαό και να αντισταθεί αυτός σε κάτι, μπορείτε να το καταφέρετε αν δείξετε ότι ο εχθρός, η απέναντι πλευρά κάνει κάτι εναντίον των αξιών που σέβεται ο λαός. Υπάρχει ένας κανόνας στον ανορθόδοξον πολεμο. Προκειμένου να αυξήσετε την αντιστασιακή δύναμη του λαού, προβαίνετε σε δολιοφθορές εναντίων ορισμένων αξιών, δημιουργώντας την εντύπωση οτι το έκανε ο εχθρός. Για παράδειγμα πυρπολείτε ένα τζαμί. Στην Κύπρο έχουμε πυρπολήσει ενα τζαμί εμείς.»
Τι λέτε τωρα μετά και την προαναφερόμενην αποκάλυψιν, ήταν αυτό που είπατε σεις κ. Χριστόφια οτι δηλαδή τα γεγονότα του 1963-64 τα εδημιούργησαν παράνομες εξτρεμιστικές ομάδες Ε/Κ και τ/"κ", ή αυτό που αποκαλύψαμεν εμείς οτι ήταν μέρος σχεδίων της Τουρκίας για επανακατάληψιν της Κύπρου; Πείτε στον Κυπριακόν Λαόν παρακαλώ ποιά είναι η αλήθεια.


Μετά τιμής,
Χρήστος Μιτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...