Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ
Ένας φιλόδοξος αχυράνθρωπος και οι καρδιές από Ατσάλι!


ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ


Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο κος Χριστόφιας έκανε δυο σημαντικές αποκαλύψεις-ανακαλύψεις. Στην πρώτη ισχυρίστηκε ότι το 1974 εισέβαλαν στην Κύπρο και οι «δυο μητέρες πατρίδες», δηλαδή με απλά λόγια το 1974 πέραν της Τουρκίας εισέβαλε στην Κύπρο και η Ελλάδα.
Στην δεύτερη δήλωσή του εντόπισε ότι έχουμε περισσότερα κοινά σαν λαός με τους Σύριους παρά με τους Έλληνες... Οι δηλώσεις αυτές έχουν διαφορετικό λόγο και διαφορετική αφετηρία στο γιατί ειπώθηκαν, αλλά τον ίδιο στόχο και την ίδια κατάληξη.
Ο σημερινός μας πρόεδρος γαλουχήθηκε με ακελική και σοβιετική παιδεία γι’ αυτό φιλοδοξεί να είναι εκείνος που θα βάλει την υπογραφή του για την λύση του κυπριακού προβλήματος. Αδιαφορώντας αν αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.Έχει την ψευδαίσθηση πως έτσι το όνομά του θα περάσει στην ιστορία. Μάλλον του διαφεύγει ότι στην ιστορία καταγράφονται και μένουν γνωστά –στο πέρασμα του χρόνου- δυο κατηγοριών ονόματα με εντελώς διαφορετική έννοια μεταξύ τους.
Αυτά των μεγάλων ηρώων με την αίγλη της αιώνιας δόξας και αυτά των μεγάλων προδοτών που η κατάρα της πράξης τους θα τους κυνηγάει για πάντα. Μόνο αφελής μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει ότι αυτές οι δηλώσεις είναι τυχαίο σφάλμα και λάθος της στιγμής.
Εντάσσονται στα ευρύτερα πλαίσια μιας πολιτικής που εδώ και τουλάχιστον πενηνταπέντε χρόνια ακολουθεί πιστά και με συνέπεια το κόμμα του κύριου Χριστόφια. Μιας πολιτικής που σαν στόχο έχει την καλλιέργεια της νεο-κυπριακής συνείδησης και την εξαφάνιση της εθνικής μας ταυτότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς.


ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ


Τριανταπέντε αιώνες ελληνικής ιστορίας έχει αυτός ο τόπος. Από τον 15 αιώνα π.Χ. πρώτοι οι Αχαιοί εγκαταστάθηκαν στο νησί και δημιούργησαν άρρηκτους δεσμούς με την Μητέρα Ελλάδα. Ήρωες του Τρωικού Πολέμου ίδρυσαν τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου. Ο Τεύκρος από την Σαλαμίνα, αδελφός του τρομερού Αίαντα ίδρυσε την Σαλαμίνα της Κύπρου. Ο Πράξανδρος από την Λακωνία ίδρυσε την Λάπαθο, την σημερινή κατεχόμενη Λάπηθο. Ο Αγαπήνωρ από την Αρκαδία ίδρυσε την Πάφο. Ο Κηφέας ηγεμόνας της Κυρήνειας που σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στον Νομό Αχαϊας, ίδρυσε τη δική μας πανέμορφη Κερύνεια στον κυπριακό βορρά.
Έκτοτε η ελληνικότητα της Κύπρου διατηρήθηκε αναλλοίωτη μέσα από την κοινή γλώσσα, την κοινή θρησκεία, τους κοινούς δεσμούς αίματος, τους κοινούς αγώνες και η Κύπρος ακολούθησε την πορεία και το πεπρωμένο του υπόλοιπου ελληνισμού. Μα πάνω από όλα η ελληνικότητα της Κύπρου σφραγίστηκε από τα αιματοβαμμένα πουκάμισα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, από τις καμμένες σάρκες των μαχητών της ΕΛΔΥΚ σφραγίστηκε με το αίμα του τελευταίου μάρτυρα του ελληνικού έθνους που δολοφονήθηκε βάρβαρα με κτηνώδη τρόπο επειδή έκανε το λάθος να διαδηλώσει για την ελευθερία της πατρίδας του.
Τέλος σφραγίστηκε με το αίμα ενός παλλικαριού που αψήφησε τον θάνατο και ανέβηκε σε έναν ιστό, με το τσιγάρο στο στόμα για να κατεβάσει το σύμβολο του Τούρκου εισβολέα.
Μάρτυρες μου οι αιώνες, ότι κάθε σπιθαμή αυτής της γης ποτίστηκε με ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και αυτή την ιερή παρακαταθήκη κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την νοθεύσει.


ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ!


Κινδυνεύουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων της Κύπρου.


Μια γενιά που θα καταγραφεί ως η γενιά των χαμένων, των ανίκανων, αυτών που στη ψυχή τους ενστάλαξε ο φόβος και δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεν πάλεψαν για το μέλλον τους, δεν προστάτεψαν την τιμή τους και δεν υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) μπαίνει εμπροσθοφυλακή και υψώνει το λάβαρο της Εθνικής Αντίστασης.
Ιδεολογία μας, ο Εθνικισμός. Έμβλημά μας, η αρχαιοελληνική ασπίδα και το ξίφος.
Στελέχη μας, νέοι άνθρωποι με πίστη και υψηλά ιδανικά, άνθρωποι που πάνε κόντρα στο ρεύμα και αντιστέκονται. Ακούραστοι, πειθαρχημένοι, περήφανοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Άνθρωποι με καρδιά από Ατσάλι!
Γιατί μόνο άνθρωποι με καρδιά από Ατσάλι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να σηκώσουν το βάρος της ιστορικής ευθύνης.
Γιατί μόνο άνθρωποι με καρδιά από Ατσάλι θριαμβεύουν και υπερισχύουν στην αντιξοότητα.
Γιατί μόνο άνθρωποι με καρδιά από Ατσάλι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα.


‘’Η ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ, ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΠYΡΩΜΑ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ’’


ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!


Χρίστος Χρίστου
Στέλεχος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...