Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν τα ακραία ισλαμικά όργανα και στην Σουηδία! Σύντομα και στο τζαμί της γειτονιάς σας....





Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν λίγα μόλις μέτρα μακριά από μία πολυσύχναστη περιοχή με πολλά καταστήματα στο κέντρο της Στοκχόλμης   (Φωτογραφία:  Reuters )



Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε παγιδευμένα οχήματα εξερράγησαν το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά της σουηδικής πρωτεύουσας, τη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο.
Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν λίγα μόλις μέτρα μακριά από μία πολυσύχναστη περιοχή με πολλά καταστήματα στο κέντρο της Στοκχόλμης. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκε ένα άτομο, προφανώς ο δράστης, και δυο τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο δικτυακός τόπος ισλαμιστών Choumokh al-islam δημοσίευσε το όνομα και τη φωτογραφία ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης και ονομάζεται Αμπντέλ Ουαχάμπ.
Νωρίτερα, το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ είχε ανακοινώσει ότι τόσο αυτό, όσο και η αστυνομία ασφαλείας έλαβαν μέσω Διαδικτύου ηχητικό μήνυμα δέκα λεπτά πριν εκραγούν οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε παγιδευμένα οχήματα.
Το σουηδικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε τόσο στα σουηδικά, όσο και στα αραβικά και προειδοποιούσε και για άλλες ενέργειες, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.
«Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους» ανακοίνωνε το ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν τόσο στους «μουτζαχεντίν» που βρίσκονται στη χώρα όσο και «στη Σουηδία και το σουηδικό λαό» και αναφέρονταν στην αδιαφορία και σιωπή της χώρας μπροστά στα κοροϊδευτικά για τον Προφήτη Μωάμεθ σκίτσα καθώς και στην σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.
«Όσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον Προφήτη Μωάμεθ και υποστηρίζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου) οι πράξεις μας θα μιλούν για μας. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοι σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές» ανέφερε η ανδρική φωνή του μηνύματος, όπως μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποια είναι η σχέση του μηνύματος με τις δύο εκρήξεις και το θάνατο ενός άνδρα που όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε με την ανατίναξη των εκρηκτικών που είχε στο αυτοκίνητό του. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.
Για επίθεση αυτοκτονίας έκανε λόγο η σουηδική αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατικά εγκλήματα» τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στη Στοκχόλμη
«Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, κάτι νέο στη Σουηδία», πρόσθεσε ο Αντερς Τόρνμπεργκ, επικεφαλής της αρμόδιας για τα μέτρα ασφαλείας υπηρεσίας της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος δε θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του δράστη.
«Διενεργούμε έρευνα για τα τρομοκρατικά εγκλήματα βάσει της σουηδικής νομοθεσίας. Στο στάδιο αυτό δεν αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού για απειλή της ασφάλειας», δήλωσε ο Αντερς Τόρνμπεργκ επικεφαλής της υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας.

«Απαράδεκτες οι επιθέσεις»

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Στοκχόλμη δεν είναι «ούτε επιθυμητές, ούτε αποδεκτές» και προειδοποίησε κατά των βιαστικών συμπερασμάτων.
«Είναι απαράδεκτο επειδή η Σουηδία είναι μία χώρα όπου η κοινωνία είναι ανοιχτή, μία κοινωνία ανοιχτή που έχει αποδείξει τη βούλησή της να δει τους ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και όσους δεν πιστεύουν και έχουν διαφορετικό παρελθόν να ζουν ο ένας κοντά στον άλλο, μία κοινωνία όπου η Δημοκρατία λειτουργεί καλά», πρόσθεσε.
«Η Στοκχόλμη απέφυγε το Σάββατο μία μεγάλη καταστροφή στη διάρκεια αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπλιντ.
«Μια πολύ ανησυχητική τρομοκρατική επίθεση σε ένα πολυσύχναστο τμήμα της πρωτεύουσας απέτυχε, αλλά θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ καταστροφική», ανέφερε ο κ.Μπλιντ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Από την ιστοσελίδα ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...