Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός ακόμα ένας Ρώσος συναγωνιστής στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας


Όπως αναφέραμε χθες, η αστυνομία προχώρησε σε μεγάλη κλίμακα καταστολής των επεισοδίων, καθώς έκανε απίστευτες σε αριθμό προσαγωγές συναγωνιστών στα αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναλυτικά τα στοιχεία που έχουμε μαζέψει:
Στο Nizhny Novgorod 30 προσαγωγές Ρώσων συναγωνιστών, στην Samara 100 συναγωνιστές, στην Αγία Πετρούπολη 80, ενώ στην Μόσχα έχουν γίνει μέχρι στιγμής 800 προσαγωγές. Τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο αριθμός προσαγωγών στην Μόσχα, ανήλθε στους 1,500.
Βλέπουμε το σύστημα ότι ξεσπά πάνω στους εθνικιστές, ενώ αφήνει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες φονιάδες.Στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη χθες ξέσπασαν άγριες συμπλοκές, μεταξύ Ρώσων και λαθρομεταναστών. Στην Αγία Πετρούπολη, ένας Ρώσος συναγωνιστής, δολοφονήθηκε από μουσουλμάνους. Μέχρι στιγμής αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν για την χθεσινή μέρα, ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 15, από τις συμπλοκές. Σύμφωνα με άλλες πηγές, 13 από τον συνολικό αριθμό είναι Ρώσοι. Ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών. Τα Μ.Μ.Ε. δεν κάνουν οποιαδήποτε αναφορά σε θύματα.Στα μέτρα καταστολής, η αστυνομία, προσπαθεί να περιορίσει όσο γίνεται την λήψη βίντεο ή φωτογραφιών, γι’ αυτό το υλικό είναι κάπως περιορισμένο. Σε μια άλλη εξέλιξη, Σε όλους τους σταθμούς του μετρό και κοντά στους αστυνομικούς σταθμούς γίνονται σε μεγάλη κλίμακα σωματική αλλά και έλεγχος ταυτότητας.Πάντως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στην Μόσχα υπάρχουν πάρα πολλές εστίες επεισοδίων, και αυτό δυσχεραίνει αφάνταστα το έργο της αστυνομίας αλλά και του στρατού να επιβάλουν την τάξη. Αφού τα περιστατικά που αναφέρονται είναι από όλα τα μήκη και πλάτη της Μόσχας.
Οσο αφορά την χθεσινή συγκέντρωση "διαμαρτυρίας" που προανάγγειλαν οι μετανάστες με σημείο συνάντησης το «Ευρωπαϊκό» Εμπορικό Κέντρο της Μόσχας, και υπολόγιζαν 8-10 χιλιάδες κόσμο, τελικά κατάφεραν να μαζέψουν 1,500 άτομα. Ο μεγάλος όγκος των αλλοδαπών αποκρούστηκε από ομάδες εθνικιστών πιο μακριά από το κέντρο της Μόσχας, ενώ περίπου 1,000 μετανάστες συνελήφθηκαν από την αστυνομία. Να σημειωθεί ότι αρκετοί συναγωνιστές από άλλες πόλεις βοήθησαν ούτως ώστε να αποκρουστεί η κάθοδος στο αλλοδαπών στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Λίγο πιο κάτω από το Ευρωπαϊκό Εμπορικό κέντρο, παρά της προσπάθειες της αστυνομίας, αλλά και τους περιορισμούς που επέβαλε το κράτος, την ίδια ώρα, απάντησαν και οι Ρώσοι εθνικιστές, μαζί με άλλους απλούς πολίτες , που μαζεύτηκαν κοντά στα 1,000 άτομα. Να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των εθνικιστών απομακρύνθηκε από την Μόσχα λόγο των συνεχών προσαγωγών – συλλήψεων, αλλά και όπως αναφέραμε πιο πάνω για να ανακόψουν τους χιλιάδες μουσουλμάνους που έφταναν στην Μόσχα για υποστήριξη.
Τελικά μετά από αρκετή ώρα η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει τις δύο συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα να σκορπιστούν σε όλη την πόλη. Έτσι δεν άργησαν να ξεκινήσουν άγριες συμπλοκές, σε πάρκα, στενά, υπόγειες διαβάσεις και στα μετρό.
Ο κύριος όγκος μεταφέρθηκε δίπλα από το υπόγειο του Trtiakovskaj, όπου εκεί ξέσπασαν πολύ άγριες συμπλοκές, όπως μας αναφέρουν.
Όπως μαθαίνουμε από Ρωσία τα πνεύματα δεν κατευνάζονται, αφού όπως ακούγεται αυτή ήταν μόνο η αρχή, και πως τα επεισόδια θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. Όπως μας τονίζουν Ρώσοι συναγωνιστές, στην Ρωσία μόλις έχει ξεσπάσει φυλετικός πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, όλοι πλέον ετοιμάζονται για το Σάββατο 18/12, όπου το "ραντεβού" ανανεώθηκε, μεταξύ Ρώσων και μεταναστών. Εκτιμήσεις λένε ότι μέχρι στιγμής είναι ήπια τα πράγματα, καθώς υπολογίζεται ότι η μεγαλύτερες μάχες θα ξεσπάσουν τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης αυτό το Σάββατο και θα συνεχιστούν μέχρι και κατά την διάρκεια των εορτών για το νέο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...