Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τ/Κ ΤΥΠΟΣ : << Βρυκολάκιασε ο Φασισμός στην Νότια Κύπρο >>

Πως κάλυψαν τη χθεσινή πορεία του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα τα τ/"κ" ΜΜΕ


Με τον τίτλο «Βρυκολάκιασε ο φασισμός στη νότια Κύπρο» και μια μεγάλη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της, η τ/"κ" εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρεται στη χθεσινή πορεία του ΕΛΑΜ στη Λάρνακα, αναφέροντας ότι από τα τ/"κ" ΜΜΕ μόνο οι ανταποκριτές της εφημερίδας και του καναλιού Kibris TV ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέλη του ΕΛΑΜ, τα οποία προωθούν τον ελληνικό εθνικισμό, στην ψεσινή πορεία διαμαρτυρίας εναντίον των ξένων, κρατούσαν μία τεράστια ελληνική σημαία και πανό στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα: «Η Κύπρος είναι ελληνική». Αναφέρει ακόμη ότι η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας και η συμμετοχή στην πορεία ήταν αρκετά μεγάλη, έφτανε μέχρι και τα 800 άτομα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην εκδήλωση συμμετείχαν Ε/κ νέοι, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα και έφεραν καπέλα και σήματα, που θύμιζαν την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ Β, η οποία με το πραξικόπημά της, την 15η Ιουλίου του 1974, προκάλεσε το θάνατο και τον ξεριζωμό χιλιάδων ατόμων. Συμμετείχαν επίσης και μικρά παιδιά, προστίθεται, ενώ γράφει ότι τα μέλη του ΕΛΑΜ επιδείκνυαν στρατιωτική πειθαρχία. Αναφέρεται ακόμη ότι το ΕΛΑΜ υποστηρίζεται ανοικτά από την Εκκλησία και πως η εκδήλωση έληξε χωρίς επεισόδια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που λήφθηκαν από την αστυνομία, η ηγεσία του ΕΛΑΜ έδωσε το λόγο της ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό επεισόδιο.
Η εφημερίδα «Κίπρις» σε άλλο δημοσίευμά της γράφει ότι δόθηκε χθες στο παράνομο διεθνές πανεπιστήμιο Κύπρου διάλεξη με θέμα «Τα επεισόδια στην Κύπρο από το παρελθόν μέχρι και σήμερα». Στη διάλεξη συμμετείχε ως ομιλητής ο επιχειρηματίας Αχμέτ Σανβέρ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ << ΚΙΜΠΡΙΣ>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...