Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η πορεία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στην Λάρνακα, κατά της Λαθρομετανάστευσης.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αφουγκραζόμενο την λαϊκή δυσαρέσκεια, μετέφερε την καθιερωμένη πλέον πορεία κατά της Λαθρομετανάστευσης από την Λευκωσία στην Λάρνακα. Σκοπός της πορείας ήταν να δείξουμε στους κατοίκους της Λάρνακας πως υπάρχει μια πολιτική δυναμική οργάνωση, η οποία κατανοεί και υποστηρίζει τις θέσεις τους κατά του φαινομένου της Λαθρομετανάστευσης. Η ύπαρξη μάλιστα και προηγούμενης πορείας, η οποία κατέληξε, λόγω της αντίπαλης αντισυγκέντρωσης, σε προπηλακισμούς πολιτών από αλλοδαπούς και "αντιρατσιστές", έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη διενέργειας στην Λάρνακα μιας εκδήλωσης, η οποία θα τόνωνε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Έτσι λοιπόν πάρθηκε η απόφαση από το πολιτικό συμβούλιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), να γίνει η εκδήλωση στην Λάρνακα στις 28 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στην πλατεία Ευρώπης.
Μετά από μια εβδομάδα έντονης προσπάθειας των μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), οι οποίοι τράβηξαν το βάρος για την ενημέρωση του κόσμου, με κύριο όγκο της προσπάθειας στην Λάρνακα, έφτασε η μέρα της πορείας. Από πολύ νωρίς, δηλαδή στις 17.00, τα πρώτα μέλη μας κινήθηκαν με τάξη προς την πλατεία Ευρώπης, την οποία και κατέλαβαν, αναρτώντας συγκεκριμένα πανό και προετοιμάζοντας την όλη εκδήλωση. Ο κόσμος με το πέρασμα της ώρας αυξανόταν ενώ γύρω στις 18.30, προετοιμάστηκαν και οι ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες ανέλαβαν την ευθύνη για την ασφάλεια της όλης εκδήλωσης.
Στις 19.30 κατέφθασαν και τα λεωφορεία από τις άλλες πόλεις δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο παλμό στην εκδήλωση. Ταυτόχρονα πολύς απλός κόσμος ερχόταν στην πλατεία, μας έδινε συγχαρητήρια και πολλοί από αυτούς έμεναν στην περιοχή για να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία. Οικογενειάρχες με τις οικογένειές τους, αλλά και ηλικιωμένοι, πλαισίωσαν τις γραμμές μας, πράγμα πρωτόγνωρο για το κίνημά μας. Την τιμητική της βέβαια είχε η νεολαία, η οποία με τον παλμό της έδειξε πως αυτός ο τόπος έχει ακόμα ελπίδα.
Περί της 20.20, η πορεία στοιχήθηκε, στον δρόμο των Φοινικούδων, με κατεύθυνση τη εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Η συμμετοχή του κόσμου, πέρα από κάθε προσδοκία αφού ξεπέρασε τα 700 άτομα, με πολύ κόσμο να μας ακολουθεί και έξω από τις γραμμές.
Μπροστά μπήκε η ομάδα περιφρούρησης για να αποφευχθούν οποιαδήποτε έκτροπα, ακολούθησε το μπλογκ του Μετώπου Νεολαίας, σε άψογη παράταξη τριάδων και τέλος το μπλογκ με τους υπόλοιπους υποστηρικτές και φίλους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μαζί με τον απλό κόσμο. Στην ουρά της πορείας, υπήρχε ακόμα μία ομάδα περιφρούρησης για προστασία του κόσμου.
Αφού λοιπόν απευθύνθηκε ένας σύντομος ευχαριστήριος λόγος στους παρευρισκομένους από στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ξεκίνησε η πορεία προς την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Από τα σημεία που περνούσε, η περιοχή σειόταν από τα δυναμικά συνθήματα όπως "Εξω οι λαθραίοι από την Κύπρο", "Κύπρος σε πουλάνε τους ξένους προσκυνάνε", "Λαος Στρατός Εθνικισμός", "ΕΛΑΜ Φυλή Αίμα και Τιμή", "Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι με τον Εθνικισμό Αντίσταση και πάλι" και άλλα.
Σε κάποιο σημείο εντοπίστηκαν Τούρκοι δημοσιογράφοι, από τους οποίους ζητήθηκε να αποχωρήσουν, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο ένας προβοκάτορας αποπέμφθηκε από τις γραμμές μας, με την δυναμική παρέμβαση από άτομα της περιφρούρησης. Έτσι χωρίς κανένα απολύτως επεισόδιο η πορεία έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.
Εκεί αναγνώστηκαν δύο ομιλίες. Η μία από τον Στράτο Καρανικολάου, μέλος του πολιτικού συμβουλίου, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη γενικότερα και τα προβλήματα που αναφύονται. Η δεύτερη ήταν από τον Πέτρο Γεωργίου, μέλος του πολιτικού συμβουλίου, στην οποία αναφέρθηκε στο πρόβλημα στην Κύπρο, ξεσηκώνοντας παράλληλα τον κόσμο που τον άκουγε. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.
Η όλη εκδήλωση λοιπόν, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Κατέδειξε την δυναμική του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), την κυριαρχία μας στο πεζοδρόμιο αφού ούτε σκέψη δεν έγινε από τους κοκκινορόζ "αντιφασίστες" για αντισυγκέντρωση, κατέρριψε τους μύθους ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προκαλεί επεισόδια αφού όλα κύλησαν ειρηνικά. Τέλος έδειξαν πως ο εθνικισμός που εκφράζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Κύπρο, στηριζόμενος στην δυναμική και μαχητική νεολαία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...