Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μια Ελληνίδα "μυεί" τους κατοίκους του Νόρθβιλ στην ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά τα βήματα της ζωής της την οδήγησαν στις μακρινές ΗΠΑ. Ωστόσο, η φλόγα της αγάπης της για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της πατρίδας της παρέμεινε άσβεστη στην καρδιά της κι έτσι αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει την ελληνική κουλτούρα στη νέα της πατρίδα.

Ο λόγος για την Ελένη Παπαναστασοπούλου-Μαρέσκας, η οποία ίδρυσε και λειτουργεί στο μακρινό Νόρθβιλ (Northville) της πολιτείας του Μίτσιγκαν, την Ελληνική Ακαδημία Αριστοτέλη (Aristotle Hellenic Academy), που.....
προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.
"Όταν ήρθα σ' αυτή τη χώρα, δεν γνώριζα καν το αγγλικό αλφάβητο", λέει η κ. Παπαναστασοπούλου, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τόπο...... http://northville.patch.com.


Αφού διδάχθηκε την αγγλική, δίνοντας το δικό της "αγώνα" για την εκμάθηση μιας νέας, άγνωστης γι' αυτήν γλώσσας, αποφάσισε, μετά το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ασχοληθεί με την εκπαίδευση, σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Έτσι, λοιπόν, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Wayne (Γουέιν), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ είναι και πιστοποιημένη καθηγήτρια του Μίτσιγκαν.
Η Ελένη Παπαναστασοπούλου-Μαρέσκας είναι η δημιουργός της Ελληνικής Ακαδημίας "Αριστοτέλης", ενώ η κόρη της, η οποία όχι μόνο μιλά ελληνικά, αλλά γνωρίζει καλά την ελληνική κουλτούρα, είναι υπεύθυνη για το χορευτικό τμήμα του προγράμματος.
Η Ρούλα Αδονάκη είναι μία από τις δασκάλες, που συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή της κ. Παπαναστασοπούλου για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο μακρινό Νόρθβιλ. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, με πτυχίο στα Νέα Ελληνικά και τις Πολιτικές Επιστήμες, η κ. Αδονάκη διδάσκει την ελληνική γλώσσα, σε παιδιά που βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία των 5-7 ετών.
"Μου αρέσει πραγματικά η Ακαδημία κι αυτό που έχει αναπτυχθεί, καθώς και το να εργάζομαι με τα παιδιά", δηλώνει η κ. Αδονάκη.
Οι καθηγητές που εργάζονται στην Ακαδημία της κ. Παπαναστασοπούλου επιθυμούν να συνεργαστούν και με γυμνάσια και λύκεια της περιοχής, προκειμένου η συμμετοχή των μαθητών στην εκμάθηση της ελληνικής να έχει αντίκρισμα και στη σχολική τους βαθμολογία.
Κι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, από τη στιγμή που επικεφαλής του προγράμματος είναι μια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Μίτσιγκαν (η ίδια η κ. Παπαναστασοπούλου). Έτσι, τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούσαν να μεταφέρουν τους βαθμούς τους στο σχολικό πρόγραμμα.
Η Ελληνική Ακαδημία "Αριστοτέλης" είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη (6-8 μ.μ.) και δέχεται μαθητές ηλικίας 5-10 ετών, ενώ όσοι βρίσκονται σε μέσο επίπεδο σε ό,τι αφορά τη γνώση της ελληνικής, μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα κάθε Παρασκευή (6:30-9 μ.μ.)
Τα μαθήματα δεν αφορούν, ωστόσο, μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες, για τους οποίους έχουν συγκροτηθεί τμήματα κάθε Τρίτη (6:15-8:45) και Σάββατο. Αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους, που θέλουν να "ανακαλύψουν" την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.
Όλα τα μαθήματα στο μεσαίο επίπεδο και στις τάξεις των ενηλίκων διδάσκονται ή επιβλέπονται από την ίδια την κ. Παπαναστασοπούλου.


Από το ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...