Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΣΤΑΣΗ

Την 15η Ιανουαρίου φιλοξενήθηκε άρθρο στην εφημερίδα «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ» της Πάφου υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Νεολαίας της ΕΔΕΚ Πάφου, κ. Άδωνη Στασή, όπου κατά τρόπο αισχρό κατασυκοφαντείται το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Σε μια ολόκληρη σελίδα τύπου Α4, ο εν λόγω κύριος «σκιαγραφεί» το προφίλ του Κινήματος μας, όπως ο ίδιος θέλει να το παρουσιάσει και χωρίς να μας ρωτήσει φυσικά, προκειμένου όπως γράφει «ο κάθε Κύπριος που σκέφτεται να στηρίξει το Ε.ΛΑ.Μ, να γνωρίζει τι εκπροσωπούν».
Εδώ θα μπορούσε να λήξει και η απάντηση μας, αφού από μόνος του ο αρθρογράφος αποκαλύπτει τον πανικό που κυριεύει και αυτόν προσωπικά, αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκει (και προφανώς ενέκρινε το συγκεκριμένο άρθρο). Ο φόβος του λοιπόν δεν είναι κανένας άλλος, από την προοπτική αποκτήσεως πολιτικής υπόστασης του Εθνικισμού στην Κύπρο, γεγονός που αυτομάτως θα λειτουργεί ως κατασταλτικός παράγοντας για πολλές αντεθνικές ενέργειες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν περαιτέρω.
Η πρώτη «κατηγορία» που εκπέμπει ο κ. Στασής εναντίον μας, είναι οι σχέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου(Ε.ΛΑ.Μ.) με την Χρυσή Αυγή. Είναι κάτι το οποίο δεν είναι κρυφό και μάταια προσπαθεί να προκαλέσει την εντύπωση πως έκανε την ανακάλυψη του αιώνα. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), συνεργάζεται με τον Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή, ο οποίος αποτελεί το Εθνικιστικό Κίνημα της Ελλάδος το οποίο υποστηρίζεται από δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων. Μάλιστα, έχει εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο, τον Γενικό Γραμματέα του Κινήματος κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο με ποσοστό 5,3% του συνόλου του Δήμου Αθηναίων και μάλιστα σε περιοχές όπου μαστίζονται από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει ξεπεράσει το 20%. Μήπως κάτι αντίστοιχο και στα δεδομένα της Κύπρου είναι αυτό που πραγματικά φοβίζει τους πολιτικούς μας αντιπάλους; Επιπλέον, είναι ξεχωριστή Τιμή να συνεργάζεσαι με τους μόνους οι οποίοι θυμήθηκαν εμπράκτως την θυσία των Ισαάκ και Σολωμού, με καταθέσεις στεφάνου εντός της πράσινης γραμμής στη Δερύνεια, με τον εισβολέα να τους σημαδεύει εις γνώσιν τους. Όσον αφορά το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», είναι τιμή μας που και εμείς το υιοθετήσαμε επισήμως. Το πραγματικά τραγικό είναι η ημιμάθεια που προφανώς χαρακτηρίζει τα στελέχη της ΕΔΕΚ, αφού όφειλε να γνωρίζει ο κ. Στασής πως ο πρώτος που το αναφώνησε στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος είναι ο «Σοσιαλιστής» Ανδρέας Παπανδρέου.
Η επόμενη κατηγορία που έχει να κάνει με δήθεν επιθέσεις μελών του Κινήματος μας ενάντια σε οποιονδήποτε είναι παντελώς ανυπόστατη. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μια φορά, πως δεν έχει προκύψει ποτέ οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον μέλους η στελέχους του Κινήματος μας σχετικά με αυτή την ανυπόστατη συκοφαντία. Ο λόγος που ο αρθρογράφος παριστάνει τον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, είναι διότι δεν έχει πραγματικά επιχειρήματα ενάντια στην δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού μας, την επιβάρυνση του Κύπριου φορολογούμενου και τα παχυλά επιδόματα που απολαμβάνουν οι ξένοι εις βάρος μας, τον αφελληνισμό της Κύπρου. Η τακτική της λασπολογίας είναι πολύ παλιά κύριε, και θα έπρεπε να γνωρίζεται πως ούτε έντιμη είναι, ούτε λειτουργεί υπέρ σας, διότι ο κόσμος στον οποίο μας κατηγορείται έχει κριτική σκέψη και αντιλαμβάνεται! Και μιας και μιλήσαμε για επιθέσεις, ας θυμηθούμε τις παραστρατιωτικές ομάδες του Ιατρού Βάσσου Λυσσαρίδη που κτυπούσαν Εθνικιστές.
Όσον αφορά τις Θέσεις μας για τους Τουρκο"κυπρίους", δεν κρύβουμε πως δεν τους θεωρούμε συμπατριώτες μας διότι απλούστατα δεν είναι. Πρόκειται για μια μειονότητα η οποία πρώτη ξεκίνησε τα επεισόδια και τις διαμάχες (1963), εναντιώθηκε στο Σύνταγμα και βοήθησε ανοικτά τον κατακτητή κατά την προετοιμασία, την διενέργεια, την επιβολή και την συνέχιση της κατοχής. Άρα αν όντως είχατε όλες αυτές τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες κύριε Στασή, πρώτα θα σας ενοχλούσαν οι έποικοι, ο στρατός κατοχής, το ψευδοκράτος και ύστερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και τα μέλη του!
Τέλος, δεν ανεχόμαστε από κανέναν να διαστρεβλώνει συνειδητά την εικόνα του Κινήματος μας. Είμαστε ένα ξεκάθαρα Εθνικιστικό Κίνημα που ιδρύθηκε το 2008 με πολιτικά Γραφεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, με σχέσεις με όλα τα παρεμφερή Εθνικιστικά Κινήματα και Κόμματα της Ευρώπης, τα μόνα τα οποία στηρίζουν τον αγώνα μας για απελευθέρωση. Το μόνο Κίνημα που απορρίπτει ευθέως την Ομοσπονδία, ως την πραγματική διχοτόμηση της Κύπρου και επίσης το Κίνημα που θα επανατοποθετήσει το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Είμαστε εμείς που εγκαινιάσαμε τον αγώνα ενάντια στην Λαθρομετανάστευση τον Δεκέμβριο του 2009 και συνεχίζουμε, μη αφήνοντας κανένα τυχοδιώκτη να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.
Μας φοβούνται για τον εξής λόγο: Δεν κινούμαστε μονόπλευρα. Αντιλαμβανόμαστε τα δεδομένα της εποχής στην οποία κινούμαστε και έτσι ως Κίνημα υπερκαλύπτουμε όλα τα πεδία εις τα οποία δρούμε καθημερινώς. Πρωτοπορούμε στον συνδυασμό της μαχητικής νεολαίας με την παραγωγή πολιτικού λόγου. Η αγνότητα που διακρίνει την Ιδεολογία του Εθνικισμού, η δύναμη που διακρίνει την ηγεσία και τα στελέχη του κινήματος μας, αποτελεί την Δαμόκλειο σπάθη που φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο, το οποίο γελιέται αν νομίζει πως με τόσο φθηνά άρθρα θα σπιλώσει την υπόσταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)!



Γραφείο Τύπου Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...