Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΧΟΡΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!

ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΟΥ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΟΤΩΝ ΤΟΥ "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ"


Για τις ανάγκες της εκδρομής του οι μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου Φλώρινας πραγματοποίησαν χορό. Κάποιος λοιπόν βαλτός έφερε ορχήστρα η οποία έπαιξε... σκοπιανά τραγούδια! Φυσικά οι μαθητές δεν γνώριζαν τι θα συνέβαινε (και πως να γνωρίζουν τα Ελληνόπουλα τι συμβαίνει με την σκοπιανή προπαγάνδα, όταν δεκαετίες τώρα αποεθνοποιούν την Ιστορία ΜΑΣ οι φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας), αλλά η λυκειάρχης που έμαθε τι συνέβη, φρόντισε να ενημερώσει καταλλήλως τους μαθητές! Η αντίδραση λοιπόν της λυκειάρχου Νικολέτας Αραστάρη προκάλεσε τη λύσσα των συνομοτών του "Ουράνιου Τόξου" που έτρεξαν αμέσως να την... καταγγείλουν. Οι "ουρανιοτοξότες" που προωθούν την σκοπιανή προπαγάνδα ΜΕΣΑ στην Ελλάδα (αφού οι αρμόδιοι κοιμούνται όρθιοι) ισχυρίζονται:

"Το Σάββατο 15/1/2011, η Γ’ τάξη του 3ου Ενιαίου Λυκείου Φλώρινας έκανε χορό, για να μαζέψουν τα παιδιά χρήματα για την εκδρομή τους. Κατά τη διάρκεια του χορού ακούστηκαν τόσο ελληνικά όσο και μακεδονικά τραγούδια. Την επόμενη Δευτέρα, η διευθύντρια του Λυκείου
Νικολέτα Αραστάρη, κάλεσε τα παιδία της 3ης τάξης, να τα επιπλήξει γιατί άφησαν την ορχήστρα στο χορό, να τραγουδήσει Μακεδονικά τραγούδια.
Η διευθύντρια, θέλοντας να επαναφέρει τα παιδία στο «σωστό» εθνικά δρόμο, ξέσπασε σε ένα κήρυγμα μίσους κατά της γλωσσο-πολιτισμικής κουλτούρας του τόπου. Ένα κήρυγμα που θύμιζε τα χρόνια των συνταγματαρχών:
- Εδώ είναι ελληνικό σχολείο.
- Με αυτό που κάνατε θίγετε τους εαυτούς σας, πρώτα από όλα.
- Τι γνώμη θα σχηματίσει ο κόσμος για εσάς;
- Λάθος σας να αφήσετε να τραγουδήσουν.
- Στα χωριά σας και στα πανηγύρια σας, μπορείτε να ακούτε ότι θέλετε, αλλά όχι σε σχολικό χορό να συμβαίνουν τέτοια.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως σκοπός της διευθύντριας ήταν ο εκφοβισμός των παιδίων και η δημιουργία ενοχών, ότι έπραξαν κάτι παράνομο και προδοτικό.
Αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να φτάσει η εξουσία των καθηγητών, πόσα δικαιώματα έχει μια καθηγήτρια στις ιδιωτικές στιγμές των παιδιών;
Και το πιο σοβαρό: έχουν οι εκπαιδευτικοί το δικαίωμα να θίγουν, να προσβάλουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των μαθητών τους;
Την απάντηση, στα παραπάνω ερωτήματα, την έδωσαν τα ίδια τα παιδιά τα οποία απάντησαν στη διευθύντρια τους, λέγοντας «πως με αυτά τα τραγούδια και τους χορούς έχουν μεγαλώσει και δεν ντρέπονται για την πολιτισμική κληρονομιά τους»."!
Φυσικά όσα λένε είναι παραμύθια, αφού μόνο ένα παιδί -και αυτό δειλά- είπε την παραπάνω φράση, δασκαλεμένο απο τους γονείς του! Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση οι εγκάθετοι των γυφτοσκοπιανών... Γυφτοσκοπιανοί είναι και θα παραμείνουν!

Από τον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...