Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τούρκοι: «Η μάστιγα της ανθρωπότητας», «βάρβαροι και Αττίλες»

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να… αγαπήσεις τον κατακτητή, τον εισβολέα και τον βιαστή σου, τον σφαγέα και τον δολοφόνο σου, τον άρπαγα και τον εξολοθρευτή της κληρονομιάς και της ιστορίας σου; Δεν είναι δυνατόν! Εκτός και αν έχεις μετατραπεί σε άμορφο πολτό, αν έχεις λοβοτομηθεί, προβατοποιηθεί και αγελοποιηθεί. Χθες, η «Σ» δημοσίευσε ένα εξαιρετικό κείμενο του Νίκου Χειλαδάκη, συγγραφέα-τουρκολόγου, πώς άλλες χώρες, από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Φινλανδία, αντιμετωπίζουν και κρίνουν την Τουρκία. Οι πιο πολλές χώρες διετέλεσαν υποτελείς στην πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Υπέφεραν τα πάνδεινα υπό τον οθωμανικό ζυγό. Κι όμως: Μια αειδής τουρκολαγνία διαχέεται επιτήδεια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ελληνικά κανάλια συναγωνίζονται πιο θα προβάλει τουρκικές σειρές, που εμφανίζουν μιαν εξειδανικευμένη εικόνα της βαρβαρικής Τουρκίας.

Ακόμα και ο νομάρχης Χίου, ναι, αυτής της ηρωοτόκου νήσου, που ο Ντελακρουά ζωγράφισε τις σφαγές από τους Τούρκους, με επιστολή του προς τον ιστότοπο defencenet.gr (28/4/2010) υποστήριξε τον εποικισμό της νήσου και των νησιών του Αιγαίου από Τούρκους, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της εγκατάλειψής τους από τους νέους. Στην Κύπρο, διά σεμιναρίων, κοινών εκδηλώσεων, επαναπροσεγγίσεων και ΜΚΟ, επιχειρείται να χωνέψουμε την κατοχή, να ξεχάσουμε τις τουρκικές φρικαλεότητες και να… συγχωρήσουμε τους δολοφόνους μας. Χειρότερα: Επιχειρείται η ιστορία να ξαναγραφτεί και να καθαρθεί από κακές αναφορές, στο στυλ, «οι Έλληνες συνωστίζονταν στην προκυμαία της Σμύρνης». Ή ο Αθανάσιος Διάκος, όλως αναιτίως έπεσε πάνω σε σούβλες και βρήκε φρικτό θάνατο. Πώς θα αναφερθούμε στους βιασμούς των Ελληνίδων γυναικών κατά την τουρκική εισβολή; Και τι θα πούμε για τις μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων; Την τουρκική κατοχή, πώς θα την αποκαλέσουμε; Παρατεταμένες διακοπές της… Αϊσιέ;
Επειδή διάφοροι τουρκολάγνοι και τουρκολιγούρηδες θα ισχυριστούν ότι είμαστε… ρατσιστές, ξενοφοβικοί και εθνικιστές, ιδού τι αναγράφεται στα σχολικά βιβλία ιστορίας σε 27 χώρες. Όπως καταγράφει ο Ν. Χειλαδάκης, «η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας. ‘’Στρατός του διαβόλου’’, ‘’Απατεώνες’’, ‘’Ύπουλοι’’, ‘’Κηφήνες’’, ‘’Παράσιτα’’, ‘’Βιαστές’’, ‘’Εισβολείς’’, ‘’Αρπάγες’’, ‘’Πλιατσικολόγοι’’, ‘’Βάρβαροι του Αττίλα’’, ‘’Τύραννοι’’, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά επίθετα με τα οποία κοσμείται η λέξη Τούρκος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια σειρά χωρών από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Φινλανδία, οι Τούρκοι κατέχουν το ρεκόρ αρνητικών χαρακτηρισμών, σε σημείο να παρομοιάζονται με τη μεγαλύτερη συμφορά για τους λαούς των χωρών αυτών. Το εντυπωσιακό είναι ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμφανίζονται σε σχολικά βιβλία ακόμα και μουσουλμανικών χωρών, όπως και χωρών που σήμερα συνδέονται με φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία».
Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Στάνφορντ, μόνο το 9% λογίζονται ως πραγματικοί Τούρκοι, απόγονοι της ασιατικής ορδής, που εξεστράτευσε από τα βάθη της Ασίας, πριν από 1000 χρόνια, για να φτάσει μέχρι τις ακτές του Αιγαίου. Τα πιο πάνω στοιχεία συνιστούν έκθεση-σοκ, που διενεργήθηκε κατ’ εντολήν του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Επιβεβαιώνουν τη διαχρονική λαϊκή αντίληψη στην Κύπρο: «Ο Τούρκος γεφύρι κι αν γίνει, από πάνω μην περάσεις». Μπορεί κάποτε να συγχωρήσουμε τους δολοφόνους Ελλήνων, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα ονόματα και την καταγωγή τους.


Από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...