Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η άνοδος του κινήματoς - Θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του για την άνοδο του εθνικισμού στην Ε/Κ πλευρά, επισημαίνοντας τον ρόλο που παίζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Καταφέρθηκε κατά του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β', κατηγορώντας τον πως έχει πληροφορίες ότι χρηματοδοτεί το κίνημά μας. Διατύπωσε επίσης τους φόβους του για την επίδραση της ανόδου του εθνικισμού στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματικά κολακευόμαστε, αν όλα αυτά αληθεύουν, που η άνοδος του κινήματος μας αποτελεί θέμα προς συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο. Προφανώς η δράση της τουρκικής διπλωματίας, οι τουρκικές προτάσεις στο Κυπριακό και οι προκλήσεις τους γύρω από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) γενικότερα δεν είναι αρκετά σημαντικά θέματα για τον πρόεδρο.
Ενδιαφέρον επίσης προκαλούν τα λεγόμενα του προέδρου πως έχει πληροφορίες για την χρηματοδότησή μας από τον αρχιεπίσκοπο. Αλήθεια από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες; Μήπως οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους παρακολουθούν τον αρχιεπίσκοπο και ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα; Εμείς για ακόμα μία φορά πάντως να αναφέρουμε πως κανείς δεν βρίσκεται πίσω από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και πως οι οικονομικοί μας πόροι προέρχονται από τα ίδια τα μέλη του κινήματος μας.
Πάντως αν η άνοδος του κινήματος μας προκαλεί προβλήματα στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στην βάση που οι κυβερνώντες θέλουν να το επιλύσουν, τότε εμείς είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, καθώς θεωρούμε πως η λύση Διζωνική Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία διαπραγματευόμαστε θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κυπριακού Ελληνισμού.
Οι συκοφαντίες και οι επιθέσεις εναντίον μας αποδεικνύουν πως εμείς, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είμαστε το τελευταίο οχυρό αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Να είναι σίγουροι οι επικριτές μας πως η δράση του κινήματος μας, όχι μόνο δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί, με αντικειμενικό σκοπό να ξυπνήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας και να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας.


Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η υπόθεση Μπελέρη και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της Βορείου Ηπείρου

  Στο ίδιο έργο θεατές… Η αναμενόμενη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς (SPAK), που αρνήθηκε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη γ...