Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσιεύματα του τύπου για τα επεισόδια στην Λάρνακα που αναφέρουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των εφημερίδων της Παρασκευής, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Από την περιγραφή των γεγονότων, ξεχωρίσαμε δύο δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με κάποιες ανακρίβειες.

Από το άρθρο του Βάσου Βάσου, της εφημερίδας Πολίτης:

"Μετά τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, λήφθηκε πληροφορία από την Αστυνομία Λάρνακας ότι στην περιοχή θα κατέφθαναν μέλη της Ε.ΛΑ.Μ... Στις αρχές Ασφαλείας σήμανε συναγερμός, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πάντως, η αστυνομία παρέμεινε στο χώρο μέχρι και το απόγευμα, για ευνόητους λόγους."
Από το άρθρο του Πάμπου Βάσιλα, της εφημερίδα Φιλελεύθερος:
"Οι ταραξίες μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, παρέμειναν για λίγη ώρα στο χώρο, αλλά μόλις άκουσαν ότι θα έφταναν εκεί μέλη του ΕΛΑΜ αποχώρησαν άρον, άρον. Επίσης, γύρω στις 12:30 τα μέλη του Γραφείου Ευημερίας Λάρνακας, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα σε βάρος τους επεισόδια, αλλά και συμπαράστασης προς το νεαρό αστυνομικό που κτυπήθηκε βίαια, για να τους παράσχει προστασία, μέχρι που να φτάσουν αστυνομικές ενισχύσεις. Το ΕΛΑΜ πάντως δεν πήγε, αλλά στο χώρο νωρίς το απόγευμα έφθασαν μερικά μέλη του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης που πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας."
Δυστυχώς και για τα δύο δημοσιεύματα, οι πληροφορίες τους δεν είναι ακριβείς. Λίγο μετά από τα επεισόδια, μέλη μας παρευρέθηκαν έξω από το Γραφείο Ευημερίας στην Λάρνακα, ενώ κατά τις 12.00, 30 μέλη μας βρέθηκαν έξω από τον αστυνομικό σταθμό Λάρνακας, για να διαμαρτυρηθούμε για τις ενέργειες των αλλοδαπών.
Αρκετά ακριβής είναι η πληροφορία του Φιλελευθέρου, πως μόλις άκουσαν οι αλλοδαποί ότι θα κατέφθαναν σε λίγο περισσότερα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αποχώρησαν άρον άρον. Πράγμα που αποδεικνύει πως όταν απέναντί τους αντιμετωπίζουν αποφασισμένα σύνολα, οι αλλοδαποί απλά εξαφανίζονται...
Στον κ. Βάσο δημοσιογράφο του Πολίτη, να υπενθυμίσουμε πως το κίνημά μας είναι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και όχι της ΕΛΑΜ. Προσπαθεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να δημιουργήσει εντυπώσεις ως προς το κίνημά μας, στο σχόλιο του πως η μη παρουσία μας απέτρεψε τα χειρότερα. Δυστυχώς τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν, καθώς η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) υπήρξε χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό έκτροπο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...