Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΛΑΒΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ "ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ"... Ξεκίνησε από πετροπόλεμος και κατέληξε σε γενικευμένη σύρραξη. Σοβαρά επεισόδια συνέβησαν πριν λίγη ώρα στα Σκόπια μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανόφωνων με την αστυνομία να επεμβαίνει. Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 τραυματίες -ο ένας μάλιστα τραυματισμός προκλήθηκε από επίθεση με μαχαίρι. Άπαντες παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα επεισόδια στα Σκόπια, που είναι ικανές να εξελιχθούν σε ντόμινο εξελίξεων για ολόκληρα τα Βαλκάνια!



ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο φρoύριο Καλέ των Σκοπίων όπου διεξάγονται έργα για την αξιoποίηση του χώρου καθότι το 2011 τα Σκόπια έχουν ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα. Στον χώρο αυτόν είχε προετοιμαστεί για ανέγερση ένα λυόμενο εκκλησιαστικό μνημείο, αλλά οι αλβανοί μουσουλμάνοι αντέδρασαν και εχθές το βράδυ με οργανωμένη επίθεση προσπάθησαν να καταστρέψουν την κατασκευή και κατέλαβαν τον χώρο με αποτέλεσμα την γενικευμένη συμπλοκή αργότερα με την αστυνομία και τους σλαβόφωνους που έσπευσαν στο σημείο. Καταγγέλεται ότι μεταξύ των επιτιθέμενων Αλβανών ήταν και μεγαλοστελέχη του DUI... Στη φωτογραφία το κατεστραμμένο εκκλησιαστικό μουσείο.


Από τον ΣΤΟΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...