Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου για την επίθεση αλλοδαπών στο Γραφείο Ευημερίας στην Λάρνακα

Από το πρωί της Πέμπτης, ενημερωθήκαμε πως αλλοδαποί είχαν μαζευτεί στο Γραφείο Ευημερίας της Λάρνακας, για να διαμαρτυρηθούν για την μη χορήγηση και σε αυτούς, παχυλών επιδομάτων. Στην περιοχή μετέβησαν 4 αστυνομικοί για να κατευνάσουν τα πνεύματα. Οι αλλοδαποί όμως αυξάνονταν συνεχώς και έγιναν πιο επιθετικοί, με επιστέγασμα την επίθεση κατά αστυνομικού γύρω στις 10.00.

Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την επίθεση κατά του Έλληνα αστυνομικού, μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), του ΚΕΑ και άλλων οργανώσεων, μετέβησαν αρχικώς έξω από το Γραφείο Ευημερίας, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή που προκαλείται από τους αλλοδαπούς.

Έπειτα και αφού υπήρχαν πληροφορίες πως οι αλλοδαποί μαζεύτηκαν έξω από τον αστυνομικό σταθμό της Λάρνακας, 30 περίπου μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μετέβησαν έξω από τον σταθμό, για να μην επαναληφθούν τα πρωινά επεισόδια. Μετά από ολιγόλεπτη παρέμβαση και αφού διασφαλίστηκε πως κανείς αλλοδαπός δεν υπήρχε στην περιοχή, τα μέλη μας αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.
Αυτό που συμπεραίνεται από τα επεισόδια είναι πως οι αλλοδαποί έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Αν νιώθουν ασφαλείς να χτυπούν αστυνομικούς, ποια θα είναι η συμπεριφορά τους κατά απλών πολιτών; Όπως φαίνεται, η ασφάλεια που θα έπρεπε να εμπνέει η αστυνομία τίθεται υπό αμφισβήτηση, ιδίως αν δεν μπορεί να προστατέψει τα ίδια της τα μέλη.
Δυστυχώς όταν εμείς μιλούσαμε για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μας αποκαλούσαν φασίστες και ακραίους. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί με την ανεμική στάση τους και την χαλαρή αντιμετώπιση των αλλοδαπών, των αιτητών πολιτικού ασύλου και των πολιτικών προσφύγων, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί. Με την συμπεριφορά τους αυτή, έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες...
Καλούμε λοιπόν τους Έλληνες της Κύπρου να πυκνώσουν τις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), την μοναδική πολιτική δύναμη, η οποία λέει τα πράγματα με τ' όνομα τους και με την δράση της, έχει φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
 Και εις ανώτερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...