Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ASGARDA, ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ



Στην Ουκρανία, μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι συχνά θύματα εμπορίας λευκής σαρκός και σεξουαλικής κακοποίησης, ένα νέο κίνημα γυναικών εμφανίστηκε. Αυτοαποκαλούνται "Asgarda" και προσπαθούν να γίνουν αυτοδύναμες. 



Μένουν στα Καρπάθια Όρη και υπολογίζεται ότι είναι περισσότερες από 150 γυναίκες διαφόρων ηλικιών, ως επί το πλείστον σπουδάστριες, υπό την ηγεσία της 30χρονης Katerina Tarnouska.


Ξαναζωντανεύοντας την παράδοση των Αμαζόνων της Σκυθίας κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία, οι Asgarda εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες, με δάσκαλο τον Volodymyr Stepanovytch (η πολεμική τέχνη του οποίου "Πολεμικός Ηopak" αριθμεί περίπου 10 χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ουκρανία) και διδάσκονται μαχητική φιλοσοφία ζωής, τέχνες και επιστήμες. 


Ελάχιστες πληροφορίες υπήρχαν για τις σύγχρονες Αμαζόνες, μέχρι που ο Γάλλος φωτογράφος Guillaume Herbaut τις συνάντησε το 2004, ως ανταποκριτής για την "πορτοκαλί επανάσταση", κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, τις φωτογράφισε και διαπίστωσε ότι αυτές οι γυναίκες εκπαιδεύονταν ήδη παραστρατιωτικά και ως κοινότητα για τέσσερα χρόνια.


Από το ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΏΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...