Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.ΛΑ.Μ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ


Αγαπητέ μας Συναγωνιστή Ευαγόρα.

Εμείς οι Συναγωνιστές σου πιστοί και θαυμαστές της θυσίας σου εκφράζομαι την ευγνωμοσύνη μας για όσα μας δίδαξες με τη θυσία σου, εσύ και οι άλλοι ήρωες μας και υποκλινόμαστε με θαυμασμό.

Έπρεπε να σας τιμούμε υπό άλλες συνθήκες σε μιαν Κύπρον Ελεύθερη ενωμένη με την Μητέρα Ελλάδα. Αδυνατούμε να αναλύσουμε τον εθνικό μας ξεπεσμό και να αναλύσουμε τα λάθη μας.

Μάρτυρες μιας φθίνουσας εθνικής πορείας από το 1960. Ατενίζοντας τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο που σηκώνει την σημαία της ντροπής. Και 200,000 χιλιάδες πρόσφυγες να περιμένουν επιστροφή.

Κινδυνεύουμε να αποκοπούμε από την Ελλάδα. Το εσωτερικό μας μέτωπο διαβρωμένο. Ανθέλληνες καίνε τις Ελληνικές Σημαίες χωρίς ντροπή.

Καμάριν της Τσάδας και της Πάφου ολόκληρης. Από εκεί που βρίσκεσαι να μας καθοδηγείς να διώξουμε τους Τούρκους εισβολής και τους εποίκους .

Μπροστά στην σεπτήν μορφήν σου ενώπιον θεού και ανθρώπων υποσχόμαστε ότι θα Αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όσες δυνάμεις μας απομένουν για την Σωτηρία της Κύπρου μας.

Ιωάννης Καραολής
Αγωνιστής της ΕΟΚΑ
Μέλος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

(Γιατί) Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  Η φετινή επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 σκιάζεται από ορισμένα μεγάλα και σκληρά γεγονότα, τα οποία κάποιοι δεν θέλουν, για τους δικούς...